956051.jpg

Jäi muussia alkuviikolla yli, niin tein eilen tälläistä peltileipää.
Ohje on keksitty omasta päästä - onneksi lopputulos onnistui...
Taikina näytti pellille laittaessa ihan venyvältä mössöltä jolla tapetit pysyisi seinässä, joten en uskonut mitään syötävää syntyvän oikeasti :D

2 dl perunamuussia
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kauralesettä
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1½ dl mozzarellaraastetta
1-3 rkl vettä

persiljaa + mozzarellaraastetta pinnalle

Sekoita kananmuna ja suola muussiin, lisää leseitä ja jauhoja joihin sekoitettu leivinjauhe, mausta ja lisää juustoraaste. Vatkaa sekaisin lusikalla, taikina on löysää ja venymää.
Kaavi taikina leivinpaperille ja tasoita pinta lusikalla, ripottele pinnalle persiljaa ja juustoraastetta.
Paista 225 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea ja taikina on paistunut kunnolla.
Miulla pinta meinasi kärähtää, joten sammutin uunin ja laitoin pellin alimmalle ritilälle ja annoin vielä kypsyä jälkilämmössä.
Ei kaipaa lisukkeeksi kuin korkeintaan hyvää seuraa ja salaattia tai keittoa!

Alkukauhistelun jälkeen lopputulos oli mehevä, pehmoinen ja maukas leipänen, joka leikkautui kuin unelma.