Sain joululahjaksi Jamie Oliverin sähköparilagrillin ja nyt kokeilin ensimmäistä kertaa paistaa sillä broileria. Broileri oli joku ohuen ohut file ja hedelmämarinoitu, löytyi pakastimesta. Ihan hyvin onnistui, joskin hieman kuivempia tuli näistä kun niistä, jotka paistoin pannulla voinokareessa. Mutta ehkä avoparilana grillattaessa olis toiminut paremmin, silloin kansiosa ei painaisi fileitä ja puskisi nesteitä ulos. Ja ehkä lämmönsäädössäkin oli toivomisen varaa, kun laskin lämpöä liiaksi kanat grilliin lisättyäni. Mutta hyvin toimii parila, on kiva ostos. Pekonisieniä pitää kanssa joskus kokeilla! Osa fileistä meni salaattiin ja evääksi, osa odottaa vielä käyttöä.

500 g broilerin ohuita fileitä
suolaa
mustapippuria
jäävuorisalaattia
tomaattia
kurkkua
sipulia
punaista paprikaa
1 pkt apetina fetaa (sis. valkosipulia ja oliiveja)
1-2 rkl fetapurkin öljyä kastikkeeksi

Tee salaattipohja valmiiksi odottamaan broilereita ja fetaa. Pariloi tai paista fileet nopeasti kypsäksi ja asettele salaatin päälle fetojen kanssa. Lusikoi hieman fetapurkin marinadiöljyä salaatille. Tarjoile.

Hyvää perusruokaa. Tätä jäi evääksikin töihin, joten oikein kätevää kokkailla isompi määrä fileitä kerralla, vaikka normaalisti ei noin isoja pakkauksia tule ostettua. Veikkaan, että tuo broisku tuli ostettua kesällä pikkukaupasta, jossa ei hirveästi ole valikoimaa ollut. Tosin haaveilen edelleen parilapaistinpannusta, ehkäpä semmoinen joskus keittiööni eksyy :)