Alkupalat

Pääruoka ja alkupalapöydän paahtopaistia ja salaattia

Joensuun Teatteriravintolassa on joulukuussa pyörinyt perinteinen joulubuffet, josta iltakäyttöön mm. kaupungin omiin tilaisuuksiin on muokattu kevyempi versio. Itse pääsin viikko sitten nauttimaan buffet-illallisesta Teatteriravintolassa.

Kevyempi pikkujoulubuffet

Parmesanjuustosalaattia
Kalkkuna-perunasalaattia
Rosollia
Silliä
Graavia lohta
Marinoitua savukalaa
Kasvisterriiniä ja punasipulia
Pippurista paahtopaistia ja rosepippuri-vinaigrettea
Talon leipää ja voita
Kaarjalanpiirakat ja munavoi
 
Kinkkua
Dijonsinappi-kermakastiketta
Keitettyjä perunoita
Hunajalla glaseerattuja uunijuureksia
 
Joulutorttuja
Pipareita
Kahvia
 
Ruoka oli totuttuun tapaan maukasta ja hyvää, joskin mielestäni pöydästä ei löytynyt ihan kaikkea, mitä etukäteen saadussa menussa luki, mutta eipä tuo menoa haitannut. Mie tykkäsin tosi paljon tuosta paahtopaistista, joten sitä eksyi myös pääruoan kaveriksi. Pääruoka oli mukavasti perinteinen, mutta ei liikaa, maistuu sitten kinkku ja laatikot vielä aattonakin. Propsit siitä, ettei dijon-kastike ollut liian happoista tai väkevää, tosin rakeinen ei ole ihan niin tujua mielestäni kuin se sileä dijon :) Kokonaisuutena varsin mainio joululounas, vaikka olisinkin tykännyt tortun sijasta vaikkapa kiisselistä tai jostain muusta jälkkäristä, tosin hyvä oli näinkin. Teatteriravintola ei kyllä petä koskaan, kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa niin lounasta, buffia kuin alá cartea.
 
Muistaakseni Teatteriravintolasta saa joulubuffaa 23.12. asti, joten vielä tänään torstaina kerkeää herkuttelemaan laajempaa menua kuin tämä nauttimamme, tarkemmat menut löytyvät täältä. Suosittelen! :)