Keväällä olin mukana työni puolesta järjestämässä juhlatilaisuuksia, joiden tarjoiluista laitan nyt kuvat ylös. Fiinimpää juhlaa vietettiin joensuulaisen Hotelli Kimmelin kabinetissa, jonka näköalaterassilta  on upeat maisemat kaupungin ja Pielisjoen yli. Tuolla puiden katveissa on upea ja kaunis kaupungintalomme, jonka on suunnitellut Eliel Saarinen.


Tämä näkymä taas on Penttilään (keskusta joen toisella puolella), jossa näkyy Joensuun korkein asuinrakennus, Tähtitorni. Sen kupeeseen nousee uusi hieno asuinalue, Penttilänranta, joka rakennetaan vuonna 1996 palaneen Penttilän sahan alueelle. Aikamoinen myllerrys käynnissä kaupungissa! :)

Tarjoilut ovat hotellin ravintolan käsialaa ja kakut on kuulemma paikallisesta Houkutus-konditoriasta. Juhlat olivat onnistuneet ja tunnelmaltaan rennon juhlavat, hauskaa oli. Ihana trio esitti kaunista musiikkia ja monen vieraan (ja miun) silmäkulmat kostuivat viimeistään "What a wonderful world"ia esittäessä... Iltaa vietimme vielä työporukalla Kielossa nauttien illallista kovan urakan jälkeen. Kiitos vaan kaikille :)


Suolaisessa pöydässä oli karjalaisia perinneherkkuja, eli vatruskoita, karjalanpiirakoita päällystettynä munavoilla ja graavi?lohella sekä allergiapiirakoita eri päällysteillä.


Makeana tarjottavana oli isot levykermakakut, muistaakseni makuna oli vattu. Hyvää ja mehukasta, yksi parhaista kakuista pitkään aikaan, kaikki tätä kehuivat. Gluteeniton ja laktoositon vaihtoehto oli sitten suklaakakkua, joissa oli kermavaahtoa ja mustikkaa päällä. Ja tietenkin kaneliässiä pikkuleipien ystäville.


Miun mielestä ihana yksityiskohta kahvipöydässä oli tämä vati, jolle oli laitettu kahvipapuja. Vati oli asetettu isojen kahvipönttöjen alle estämään pöytäliinan sotkeutuminen kahvitipluista. Ihana tuoksu! :)


Kerkesinpäs aamupuhteina leikellä myös puolijäistä mansikkakakkua n. 600 annospalaa. Kahvia keitettiin Martoilta vuokratulla pannusysteemillä, josta en harmikseni kuvaa tajunnut ottaa. Pannun sai sähköön, mutta vesi piti keittää erikseen. Ja tietenkään poikkeusolosuhteissa ei ole vesi- ja keittomahdollisuutta, niin toiset olivat keittämässä kattiloilla ja vedenkeittimillä kiehuvaa vettä, joka kiikutettiin mulle ja mie valuttelin kiehuvaa vettä isoon suodatuspönttöön, jonka alla oli iso valmiin kahvin pönikkä, josta kahvi valutettiin isoihin termareihin.... Oli aika hidasta ja hikistä puuhaa! Mutta kaikki kakku ja kahvi meni reilussa tunnissa, joten se on pääasia, selvittiinpäs siitäkin haasteesta :)

Kiitos vielä kaikille vieraille ja apureille sekä varsinkin S:lle!
Päivä oli onnistunut ja ihana! :)