Miulta leikattiin viime viikon tiistaina viisaudenhammas, joten viime viikon ruokavalio oli hyvin nestepitoinen ja sosemainen, lähinnä siis vettä, juotavaa jogurttia ja loppuviikosta sitten tätä muussia. Muussia tuunasin mm. Valion uutuuksilla eli aurakermalla ja pehmeällä aurajuustolla. Tulipa todella maukasta, oli herkullista ihan pelkästään näinkin, mutta sopisi mainiosti kaveriksi niin lihapullille kuin mille tahansa ruoalle jonka lisukkeena on muussia :) Lopusta muussista tein juuri hetki sitten rieskataikinan, joten jo alunperin tein ison annoksen tätä.

1 kg perunoita kuorittuna
1 iso sipuli
1 prk aurakermaa
1 prk pehmeää auraa
nokare voita
1 puntti persiljaa
suolaa
mustapippuria

Kuori perunat ja sipuli (leikkaa muutamaan lohkoon) ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Survo perunat ja sipuli muussiksi ja lisää joukkoon (lämmitetty) aurakerma, suolaa, nokare voita ja pehmeää auraa korostamaan makua. Hienonna joukkoon persilja ja lämmitä muussia hetki hellalla, varo polttamasta pohjaan. Tarjolle asetellessa nosta päälle nokare pehmeää auraa ja rouhi pinnalle mustapippuria.

Nam! Tosi hyvää muussia vähän tuunattuna. Seuraavaksi testaan kyllä parmesaanilla ja valkosipulilla tuunattua muussia, kiitoksia vaan Terhille ideasta :) Aurakerma ei ennakko-oletuksesta poiketen sisällä aurajuustoa, vaan erilaisia aromeita. Itse pehmeä aura taas oli aitoa tavaraa levittyvässä muodossa, kätevää kyllä varsinkin tahnoja ajatellen. Kerma oli himppasen teollisen makuista, mutta niinhän ne kaikki maustetut kermat vähän ovat, väri oli vaalea. Pehmeä aura puolestaan oli väriltään harmahtavaa, jossa oli aurapilkkuja, joten väri ei ollut ihan kauneimmasta päästä. Kyllä silti parasta on ihan se perinteinen juusto :) Alla vielä kuvat uutuuksista, tulee nyt innolla räpsittyä kuvia ja harjoiteltua uuden kameran käyttöä.