715070.jpg

Mie olen tänä kesänä grillaillut enemmän kuin viimeiseen kahteen vuoteen yhteensä.
Olen myöskin viimeisen kuukauden aikana syönyt pekonia enemmän, kuin koko reilun 21 elinvuoteni aikana yhteensä. Eli neljä kertaa :D
Eilen lämpesi siis grilli vanhempieni pihassa, ruoka odotti pöydässä kun tulivat kotiin.

Aurajuustoiset pekoni-herkkusienet
1 rs herkkusieniä
1 pkt pekonia
vajaa kolmio aurajuustoa
coctail-tikkuja

Repäise sienistä lakit irti, täytä kolo reilusti aurajuustolla ja kääräise pekoni päälle tiiviisti ja naulitse yhteen tikkusilla. Kannattas liottaa ne tikut, koska onnistuin saamaan eilen grillissä tulipalonkin aikaiseksi...
Grillaa kohtuullisen kovalla lämmöllä välillä käännellen. Palamisen ja rasvan räiskymisen takia lopulta paistoin ne foliopalan päällä, suosittelen.... Siistimpää, helpompaa ja juustot ei valu pois sienistä!

Jalkanyytit
sienten jalat
aurajuustoa murunen
grillauskastiketta

Laita kaksinkertaisen foliopalan päälle sienten jalat, vähän auraa ja loraus grillikastiketta. Solmi nyytiksi ja grillaa kypsäksi. Nostele herkkua lusikalla lautasille.

Lisukesalaatti
1 rs kirsikkatomaatteja
15cm pätkä kurkkua
1 punasipuli
loraus ketsuppia
1 tl öljyä
pippuria
suolaa
sokeria
kuivattua basilikaa

Leikkaa kirsikkatomaatit 4 osaan ja kurkku kanssa kuutioiksi. Pilko punasipuli hienoksi ja yhdistä kaikki edelliset. Mausta turauksella ketsuppia, pienelllä öljytilkalla sekä mausteilla. Anna maustua hyvän aikaa jääkaapissa. Nam!
(Idean sain tomaatti-sipulisalaatista, mutta kun puuttui aineksia kuten balsamico, niin tein tollasen version ja hyvinhän tuo maistui kaikille, vaikka aika eksoottiselta kuulostaakin.)

1 maissisäilykepurkki
1 pkt floridan possupihvejä

Grillaa nuo ihan tuommoisenaa, maisseja voi valella grillauskastikkeella ja molemmat kannattaa tarjota esim. tuorejuuston tai maustevoin kera, meillä oli kreikkalaista valkosipulituorejuustoa, kun ei taas ollut porukoiden kaapissa edes yhtä kynttä valkosipulia...

Oikein loistava kokonaisuus!