Vaikka nimi viittaa uuteen Valion sipuleilla maustettuun kermaan, tämä ruoka ei ole tehty siitä. Pohjana tosin sama juustokerma johon se sipulikermakin on tehty, mutta sipulit on tässä ihan aitoa tavaraa. Pasta carbonara on vaan niin hyvää, mutta eipä se mikään ihme tuolla kalorimäärällä ole... Mutta kun tätä harvoin syö, niin annetaan se anteeksi - eikä tätä kyllä kerralla ihan hirmuisesti pystykään syömään, sen verran tuhtia ja täyttävää ruokaa on. Elämässä pitää joskus olla luksusta, kuten tänä sunnuntaina Master Chefiä katsoessa, kun kotihommat oli tehty ja rentoutuminen saattoi alkaa. Master Chefissä muuten on mukana ystäväni Aki, jolle toivotan menestystä ihan loppuun saakka ja voittoon asti! :)

170 g pekonia
1 sipuli
2½ dl juustokermaa (valio)
2 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä
½ ptt ruohosipulia
mustapippuria
n. 100 g parmesaania
spaghetti
 
Sekoita kerman joukkoon kananmunat, hienonnettu ruohosipuli raastetut valkosipulinkynnet ja raastettu parmesaanijuusto. Mausta reilulla mustapippurimäärällä. Paista pilkottu pekoni pannulla (aloita kylmältä pannulta), nosta ruskeat pekoninatuset pois ja paista sipulisilppu pekoninrasvassa (ota osa rasvasta pois, jos sitä on ihan hervottomasti). Paista sipuli kullanruskeaksi. Keitä spaghetti al denteksi ja lisää kermaseos ja pekoni-sipulisilppu joukkoon. Sekoita (kuumalla levyllä hetki) ja tarjoile heti.
 
Namnamnam! Erilaisista carbonara-versioista vois kyllä todeta, että se on miun uusi bravuuri - pystyisin tekemään carbonaran vaikka unissani, vaikken sitä olekaan kuin pari kertaa aiemmin tehnyt. Tässä tosin ollaan jo vähän menty pitkälle, kun on sipuleita ja vaikka mitä joukossa, mutta ah, on se vaan niin hyvää! Jos joku ei vielä ole kokkaillut carbonaraa, niin kannattaa testata. Nopea valmistaa ja takuuvarmasti onnistuu ohjeita seuraamalla, vaikka kieltämättä ensimmäisellä kerralla hieman miutakin jännittikin, ettei vaan tee munakokkelia tms. Tässä muutama ohje lisää: Kolmen sipulin kermalla tehtykuohukermalla tehty ja ensimmäinen carbonarani ikinä sekä Anzkun ohje, josta kaikki alkoi eli pasta carbonara Anzkun tapaan
 
 
Tarjoiltuna perinnöksi saadusta Kilta-sarjan mustasta murokulhosta