maanantai, 25. syyskuu 2006
Makaroonilaatikko
Pasta säilyy ihanan irtonaisena, ruoka on nätimpää ja ketsuppi ei värjää tätä oksennuksennäköiseksi. On ihanaa myös myöhemmin lämmitettynä esim. paistinpannulla. Juustoraasteen voi korvata vaikkapa ripottelemalla pinnalle hieman korppujauhoja.
1 pss makaroonia
1 lihaliemikuutio
400g jauhelihaa
2 sipulia
(valkosipulia)
suolaa
mustapippuria
1 lihaliemikuutio+vettä
1 pss Emmental-raastettaP
Keitä makaroonit al dente lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja jätä odottamaan kattilaan.
Ruskista jauheliha hyvin ja lisää pannulle hienoksi silputut sipulit. Mausta vahvasti pippurilla ja varovasti suolalla. Valmista lihaliemi.
Yhdistä kattilassa makaroonit ja jauheliha, kaada voideltuun uunivuokaan ja lisää vuokaan lihalientä sen verran, että kaikki makaroonit peittyvät. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 200 asteessa kullanruskeaksi.
Tarjoa lisänä salaattia ja ketsuppia.
Kommentit