818131.jpg

Politiikan Approbaturiin kuuluu vahvana osana myös etiketti ja juhlat.
Ensin meille kävi Kaarina Suonperä luennoimassa etiketistä ja sitten seuraavana päivänä toteutimme opittuja taitoja rannassa rapujuhlien merkeissä.
Ensin Ala-Lemun kartanon emäntä kertoi meille rapuperinteestä ja kuinka ilta sujuu, sitten nautimme ruoasta sekä juomasta ja sopivissa väleissä laulettiin (ruotsinkielisiä) juomalauluja.
Kaikki paikat oli järjestetty iltaa varten ihan viimeisen päälle ja jokaisella osallistujalla oli etiketin mukaisesti jotain punaista päällä. Oikein kiva juhla kaikkien mielestä, vaikka osalla tuntuikin olevan ongelmia rapujen kanssa räpeltäessä ja nesteiden valuessa hukkaan...

Alkuruoka
Kanarisotto
Vesi

Pääruoka
Ravut
Paahtoleipä + voi
Tillisilppu
Sitruuna
(sitruunaa myös käsien huuhtelukuppiin)
Valkoviini/Olut
Koskenkorva-snapsit

Miun rapujuhla-menun voit tarkistaa täältä.

Emäntä neuvoi edessä ja tarvittaessa kädestä pitäen, kuinka ravusta saa kaiken mahdollisen nautittavan irti. Eli ensin taiteltiin pyrstöä irti ja taidettiin ryystää rapunesteitä ja sitten otettiin koko rapu ja juotiin taas sisuksista meskit ja sitten jossain välissä imeskeltiin myös saksia. Paljoahan ravuissa ei syötävää ole, joten siksi nautimme alkuun hiilihydraattipitoista kanarisottoa, jotta nälkä pysyy loitolla. Paahtoleivän päällä maistui hyvältä pelkkä tilli, voi ja sitruunakin ja mietin miten hyvältä ravutkin maistuisivat...!
Jälkiruokaa meillä ei ollut, enkä usko että kukaan sitä tarvitsikaan. Nautinto oli täydellinen :)

Ruokailun päätteeksi näytti tältä, eli joka paikka oli rapunesteessä, sitruunanmehussa, kuorenkappaleissa ja sisuskaluissa. Huomaa myös huuhtelukupin likainen vesi.

818188.jpg