Tein tällaisen herkkupatongin eräänä päivänä :)

1 esipaistettu patonki
muutama siivu pekonia 
suolaa
mustapippuria
muutama salaatinlehti
1 tomaatti
muutama rkl creme fraichea
sipaisu oivariinia
muutama viipale mozzarellaa 

Levitä pekoni tiiviisti pellille leivinpaperin päälle (kutistuu ihan hirmuisesti paistettaessa!) ja laita pellille myös patonki. Paista 175 asteessa halutunlaiseksi. Mie tykkään rapeasta ja tummasta pekonista, jolloin paistoaika on tietenkin pidempi, olisikohan joku 10-15 minuuttia. Valuta pekoneista ylimääräinen rasva talouspaperiin, vaikka suurin osa poistuukin suoraan pellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa patonki auki, mutta jätä toiselle pitkälle sivulle sarana. Voitele kevyesti voilla, levitä päälle n. ruokalusikallinen creme fraichea, salaattia, paistettua pekonia, viipaloitua mozzarellaa ja tomaattisiivuja. Lisää vielä päälle hieman creme fraichea. Paina kansi kunnolla kiinni täytteeseen ja herkuttele.

Pekoni on tuttu mm. BLT-sandwicheistä, joihin tulee nimensä mukaisesti pekonia, salaattia ja tomaattia. Lisäsin vaan vähän aineksia ja ranskankermaa kastikkeeksi ja leipänä toimi patonki. Juustoksi käy mainiosti cheddar tai mikä vaan leivälle käytetettävä juusto. Idean tähän sain jo Kolilla, kun tuunasin aamupalani leivän sisään, edelliseltä illalta oli jäänyt creme fraichea yli, joten tökkäsin sitäkin sitten ja mitä nyt sattui olemaan tarjolla. Niin sai Cebicin herkkupekonipatonki alkunsa. Ja tätä oli nyt sitten pakko saada uudelleen, niin hyvää oli - ja toisaalta, mikäpä olisi pahaa, jos siinä on pekonia... Niin ja uunissa paistettu pekoni on helpompaa valmistaa (varsinkin jos tekee suuria määriä), eikä ole käryssä ja rasvaroiskeessa koko kämppä. Lisäksi lopputulos on hieman tasaisempi mielestäni, jos haluaa siivuja paistaa, eikä pieniä natusia. Pekonileipäkokeilut jatkukoon joku toinen kerta vielä, ideoita on jo :)