983304.jpg

Vanhemmat ja veli tulivat suoraan maalta puusavotasta luokseni syömään.
Kokeilin jotain uutta - lopputulos oli maistuva!

4 pehmeän pippurista broilerin filettä
öljyä paistamiseen
1 iso sipuli
1 chilipalko
2 valkosipulinkynttä
1 prk kookosmaitoa
1 prk kookoskermaa
2 rkl kanafondia
mustapippuria
1 dl vettä

Kuullota pilkottu sipuli ja lisää hienonnettu chilipalko sekä valkosipulinkynnet. Anna hautua hetki ja lisää kookosmaitopurkki ja anna kiehua hetki. Kaada seos mittakannuun ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada "keitto" takaisin kasariin ja lisää kookoskerma ja mausteet. Anna kiehua ja makujen tiivistyä.
Ruskista broilerifileet pannulla nopeasti ja lisää kastikkeen joukkoon hautumaan kypsäksi. Hauduta, kunnes fileet ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vähän vettä.
Minulla hautui ennen kanoja kastike yli puoli tuntia ja kanojen kanssa lähes 1,5 tuntia.
Keitä lisäksi riisiä ja koristele se persilljalla. Tarjoile.

Oli tosi hyvää, koostumus kastikkeessa oli ihana, kun sen soseutti. Chili antoi sopivasti potkua ruoalle, mutta ei dominoinut makua. Kaikki tykkäsivät. Lisäksi oli vielä pilkottuja, sokeriripauksen saaneita kirsikkatomaatteja. Ehkä yksi parhaista kastikkeista, mitä olen tehnyt, vaikka itse sanonkin!