Muistelen nähneeni jossain lehdessä valkosipulirahkan ohjeen. En tajunnut ottaa ohjetta talteen, mutta koska kaapista tuntui löytyvän samoja aineita kuin lehden ohjeessa muitelin olleen, päätin kokeilla. Miun valkosipulinkynnet oli tosi isoja ja voimakkaita, joten tästä tuli melkein jopa liian valkosipulista. Laitoin tätä mm. patongin päälle ja hapankorpulle, sopisi varmasti kastikkeeksi myös grilliruoalle jne. Muistuttaa vähän tzatzikia.

1 prk maitorahkaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl kuivattua ruohosipulia (Maustekauppa.net)
 
Sekoita rahka ja jogurtti keskenään, mausta seos raastetulla valkosipulilla ja muilla mausteilla. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita ja anna makuuntua jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoile lisänä esim. tuoretta leipää.
 
Maku oli todella jännä, rasvaton rahka ja rasvainen jogurtti komppasi hyvin toisiaan ja valkosipuli toi potkua. Veikkaan, että maitorahkan maullakin on kohtuullisen suuri merkitys, sillä ainakin miun mielestä rahkoissa on tosi paljon eroja. Hunajalla tasoittelin vähän valkosipulin makua ja pyöristihän se myös rahkaa. Uskoisin, että tämä kävisi myös suolaisten piirakoiden täytteeksi ja nyt taisi Valioltakin tulla jotain maustettuja suolaisia rahkoja myyntiin, joten ilmeisesti nyt on joku rahkabuumi käynnissä. Kannattaa käyttää tätä kotitekoista kuten tzatzikia. Edelleen kuitenkin näistä omatekoisista leivänpäällisistä suosittelen eniten täydellistä valkosipulilevitettä.