305137.jpg

MAKKARAKASTIKE


1 HK:n sininen lenkinpuolikas
1 iso sipuli
tomaattipyrettä
mustapippuria
suolaa
soijakastiketta
oreganoa
2 dl kuohukermaa (ei mitään kevyttuotteita tai kasvirasvapaskoja!)
(valkosipulia)

tarjoiluun uusia perunoita keitettynä, salaattia

Puolita lenkinpuolikas pitkittäin ja leikkaa pötkylät ohuiksi siivuiksi. Pilko sipuli puolirenkaiksi. Paista lenkkisiivuja pienessä öljytilkassa paistokasarissa tummanruskeiksi, lisää sipulit kuullottumaan. Kun sipulit ovat valmiita, lorauta perään kuohukerma, mausta suolalla ja pippurilla (näitä pitää olla niin että tuntuu) sekä turauta perään muutama sentti tomaattipyrettä putkilosta.
Tässä vaiheessa ois hyvä, että perunat ois kypsiä ja salaatti tai muut lisukkeet valmiina.