2051084.jpg

Herkkukirppu oli tehnyt mukavalla ohjeella suolaisia muffinseja, joten ajattelin muokata ohjeesta itselleni sopivan ja käyttää pian vanhenevat tuotteet kaapista pois :)
Kiitos Herkkukirpulle ohjeesta!
Onpahan alkuviikoksi aamupalaa ja vaikkapa töihin eväät. Suosittelen!
Tästä annoksesta tuli 12 silikonimuffinia ja 3 paperista.

2 dl maitoa
2 kananmunaa
3/4 dl rypsiöljyä
ripaus suolaa
1 rkl oreganoa
130 g herra snellmannin savustettua naudanpaistia
1 pieni keltainen paprika
1 dl emmental-raastetta
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
voiteluun kananmunaa (ei varmaan oikeasti tarvitse)
pinnalle emmental-raastetta

Sekoita kulhossa maito, munat, öljy, suola ja yrttimauste. Lisää joukkoon hienoksi silputtu leikkele ja paprika sekä juustoraaste, lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina silikonisiin muffinivuokiin tai teflon-muffinipeltiin, voitele tarvittaessa kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa kullanruskeiksi ja kypsäksi. Aikaa meni ehkä puolisen tuntia.

Näistä tuli kohtuullisen raskaita, mutta maistuvia :) Ei oikein koskaan tule ihan täydellisesti noudatettua ohjeita, näytti ainakin omat hieman erilaiselta kuin Kirpulla. Oreganoa olisi voinut laittaa himppasen enemmänkin. Kuten Herkkukirppukin oli maininnut, nämä jää kyllä vähän kiinni paperivuokiin, joten niitä ei kannata käyttää. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan, oli huomattavasti parempaa kuin esim joskus kokeilemani Herra Snellmannin leikkelekakku tms. Ohjekin jossain blogissani.