1409068.jpg

Tänä vuonna pääsiäislammasta nautittiin jo pitkäperjantaina, koska olin viikonloppuyöt töissä.
Isä ja äiti hoiti kaiken, mie tulin kerrankin täysin valmiiseen pöytään -
enkä oikeastaan tiedä mitään mistään sisällöistä.
Kiitos, oli hyvää ja ihanaa!

Marinadi
öljyä
suolaa
pippuria
valkosipulia
yrttejä
2 köntsää lammasta (yksikin olisi riittänyt) paino yhteensä ehkä parisen kiloa?

Anna sulatetun lampaan marinoitua mieleisessä soossissa pari päivää ennen paistoa. Laita liha puhtaaseen paistopussiin ja anna kypsyä miedolla lämmöllä haluttuun asteeseen. Meillä se on edelleen kypsää.

Kastike
lihan paistoliemi
vahvaa kahvia
kermaa
ruskeaa kastikesuurustetta
lihaliemikuutio/fondia

Siivilöi paistoliemi kattilaan, lisää kahvi ja kiehauta. Lisää kermaa ja mausteita, tarkista maku ja suurusta. Anna hautua kypsäksi.

Lisäksi tarjoiltiin tietenkin valkosipuli-kermaperunoita ja creme bonjour salad&aperitiv-tuorejuustopaloilla maustettua salaattia. Minttuhyytelö Baxtersia, jota meillä on käytetty jo vuosia.

1409077.jpg

Koska lammasta tuli taas paistettua kerralla paljon ja kastike tehtiin koko paistoliemestä, niin sitten ruokaa tuunattiin seuraavalla tavalla

1409089.jpg

paistettua lampaanpaistia
kastikkeen jämät
kermaa
minttuhyytelöä

juusto-valkosipuli-kermaperunoita

Lisää kastikkeeseen kuutioitua lampaanlihaa ja mausta mieleiseksi, kahviakin voisi sekaan lurauttaa hieman. Anna kiehua ja lihan lämmetä. Tarjoile perunan ja minttuhyytelön kera tämäkin kastike.


Kaikissa voi olla virheitä kun en oikeesti ollut kuin ruokavieraana :D