309315.jpg

Pohjataikinan muokkailin mummin piiraspohjasta. Lähinnä siksi, että en muistanut rahkapurkin olevan 250g ja miehän en talousvaakaa omista vielä... Pohjasta tuli silti erinomainen ja taidan taas hylätä valmiit pakastetaikinat... Kiitos mummolle myöskin konsultointiavusta! Tämä taikina on juuri sopiva normaaliin piirasvuokaan ja esipaiston aikana taikina ei röpsähdä vuoan pohjalle. Kuva ei kyllä ole edukseen.
Niin ja miun uuni ei toimi kunnolla, paistoin tuota suunnilleen tunnin esipaiston jälkeen ja uuni oli jo 300 asteellakin parikymmentä minuuttia. Lopussa se meinasi kärähtää... Pitää pyytää vuokraemännältä uusi uuni tänne heti vuoden alusta!

100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ prk maitorahkaa
(ripaus suolaa)

1 rs kirsikkatomaatteja
1 pss pakasteparsakaalia
1 prk Apetina fetaa öljyssä (mukana myös muutama oliivi ja valkosipulinkynsi)
1 pieni sipuli
ripaus suolaa

1 prk kermaviiliä
1 rkl maitorahkaa
2 kananmunaa
2 tl suolaa
reilusti mustapippuria myllystä
emmentalraastetta

Nypi voi ja leivinjauhe-vehnäjauhoseos sekaisin, lisää ehkä hitunen suolaakin. Lisää rahka ja sekoita nopeasti taikina tasaiseksi. Laita vaikka jääkaappiin hetkeksi odottamaan ja paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia ja kannattaa tökkiä haarukalla ilmareikiä pohjaan, minä unohdin sen...

Sulata parsakaaleja 3 minuuttia mikrossa täysteholla ja pilko pienemmäksi kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja kuutio sipuli ja lisää parsakaalin joukkoon. Valuta fetapurkista öljy, syö oliivit ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Lisää tomaattiparsasipuliseokseen ripaus suolaa. Imeytä paperiin ylimääräinen neste, jos sellaista pohjalle jää.

Vatkaa kermaviilin ja kananmunien rakenne rikki kulhossa, mausta reilusti pippurilla ja suolalla ja maista. Saa olla kulhoversiona aika tujua, kasvikset imee itseensä paljon makua ja mielestäni parsakaali vaatii reippaahkon suolauksen.

Levitä tomaattiseos esipaistetun pohjan päälle, ripottele päälle fetakuutiot ja kaada kermaviiliseos päälle. Ripottele päälle juustoa ja paista vielä n. 30-40 minuuttia 175 asteessa kullanruskeaksi.