Tykkään tosi paljon fajitoista ja tacoista, vaikka niitä tulee nykyisellään tosi harvoin tehtyä. Vuosikausia sitten rupesin menemään helpoimman kautta fajitaksissa, kun aloitin ostamaan kaupasta valmiita tortillalättyjä. Sitä ennen tein nuorena koulussa opitulla reseptillä aina lätyt itse, joka olikin kohtuullisen aikaavievää ja raskasta - näin jälkikäteen ajateltuna saattoi olla vähän väärää maissijauhoa käytössä... Eikä lättyjen lopputulos ollut näin pehmeä, vaikkakin toki maukkaampi maissilätyissä kuin kaupan vehnäisissä :) Pienen etsimisen jälkeen löysin blogini alkumetreiltä kuvattoman ohjeen tortillalättyihin, eli tortilloihin. Muistojen verestämiseksi varmaan pitäis tehdä alusta asti lätytkin taas tauon jälkeen itse :) Nämä on tehty maalla, joten syöjiä oli 4 ja syöntikertoja kaksi, siksi isommat määrät. 

2 pkt tortillalättyjä
700 g nauta-sikajauhelihaa (käytän mieluummin naudan paistijauhelihaa)
2 pss fajita-mausteseosta + tarvittava määrä vettä
1 sipuli
 
lisukkeeksi
1 prk kermaviiliä
1 pss valkosipulidippijauhetta
lehtisalaattia (omasta pellosta)
tomaattia
kurkkua
kesäsipulia
emmental-raastetta
salsakastiketta
fetajuustoa
jalapenoa
 
Paista jauheliha omassa rasvassaan (valuta, jos käytät nauta-sikaa), kuullota siinä myös hienonnettu sipuliu ja lisää kastikejauhe sekä vesi. Anna kiehua melko kuivaksi, muuten kastike tippuu fajitan välistä ikävästi. Sekoita dippikastike täytettä varten ja hienonna vihannekset, asettele vadille tarjolle. Kuumenna tortillat pakkauksen ohjeen mukaan ja täytä mieleisilläsi täytteillä. Tarjoile välittömästi.
 
Ihanaa ja mukavaa vaihtelua peruskotiruokaan ja kesägrillailuun :) Mie oon tykästynyt käyttämään valkosipulidippiä täytteessä, vaikka creme fraichekin toimii hyvin. Nämä on siitä käteviä, että sisään voi kääriä mitä ikinä tykkää: kanaa, possua, jauhelihaa, nautasuikaleita... Olen käyttänyt itse kotonani viimeiset 6 vuotta vain ja ainoastaan naudan paistijauhelihaa, joten en hirveästi hihkunut innosta, kun bongasin maalla jääkaapista nauta-sikaa. Rupesin paistamaan lihaa ja tuntui, että se vain kiehuu vedessä ja omassa rasvassaan. Noh, suivaannuin sen verran siitä lillumisesta, että reikäkauhalla ongin toiselle pannulle jauhelihat ja sipulit, että saan rasvan ja nesteen erotettua ruoaksi tulevasta osuudesta. Kaadoin sen sitten mittaan ja järkytys oli melkoinen... Toisaalta, ei mikään ihme jos painosta yli 20% on rasvaa... Makukaan ei ole mielestäni niin hyvä, joten henkilökohtainen nauta-sikaboikottini jatkuu edelleen.


700 g nauta-sikajauhelihapakkauksesta irtosi yli puoli desilitraa rasvaa. Yäk!