1681985.jpg

Pakastimen tyhjennys jatkuu.
Olipa hyvää, luksusta perjantaihin!

240 g poron jauhelihaa
3 pienehköä sipulia
1 prk demi glacea
1 prk HK Ehta pippurikastiketta
turaus ketsuppia
50 g creme bonjour pippurituorejuustoa
rosépippuria
viherpippuria
vettä tarvittaessa
tilkka konjakkia
lohkoperunoita

Sulata poro ja ruskista se omassa rasvassaan pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja anna kuullottua. Lisää demi glace ja pippurikastike, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää tuorejuusto, ketsuppi ja morttelissa pyöräytetyt pippurit. Anna hautua perunoiden kypsymisen ajan miedolla lämmöllä, lisää tarvittaessa vettä ettei pala pohjaan. Juuri ennen tarjoilua lisää loraus konjakkia ja anna alkoholin haihtua pois, jättäen jäljelle vain hyvän aromin.
Lisänä siis pakkauksen mukaan kypsennettyjä lohkoperunoita ja salaattia.

Todella hyvää ja maukasta! Poro maistui juuri sopivasti hyväle ja kastike oli muutenkin onnistuneen tasapainoinen kokeilu. Kastike oli myös upean väristä, kuva ei kyl siltä näytä.
Kuitenkin edelleen miun lempituote porosta on kylmäsavuleikkele ja siitä tehdyt jutut. Pitäisi joskus maistaa poron sisäfilépihviä. Ja konjakkina oli Meukow V.S.O.P.