Mie nautin pääruoaksi ankanrintaa, kaverina juurespyrettä ja kauden kasviksia sekä perunakroketti. Annos oli tuttuun Kielon tapaan aivan loistava, maukas, herkullinen ja annoskoko iso. Kun ensimmäisen haarukallisen laittoi suuhunsa, räjähti kaikki makuhermot nautinnosta ja puhekyky meni, silmät pyöri kuopissaan kuin hedelmäpelissä... Tämä oli itseasiassa ensimmäinen nauttimani ankka-annos, olen vain muilta makupaloja saanut. Kielen vei mennessään niin kaikki annoksessa kuin ankka proteiinina :) Niin ja pöytään tuodaan aina ravintolan omapaistamaa makoisaa leipää sekä aitoa kirnuvoita. Lisäksi palvelu oli taas kerran mitä mainiointa, kaikki kolme nautimme illallisesta Kielon terassilla ilta-auringosta, mainiosta ruoasta, juomasta ja seurasta :)
 

Ystävättäreni nautti prässättyä karitsaa, kauden kasviksia ja olikohan jotain tomaattijuttuakin tuolla pohjalla. Lisäksi annoksessa oli yrttiöljyä kastikkeena. Oli kuulemma todella hyvää ja mureata, annos oli myöskin todella kookas ja lihaa paljon.
 

Seurueen miespuolinen jäsen tilasi härän entrecotén rucolasalaatin, kasvisten ja parmesaanin kera. Kuulemma oli hyvää tämäkin ja ollaankin tässä siitä asti suunniteltu uutta Kielo-visiittiä :) Tämä oli annoksistamme halvin sekä pienin.
 

Jälkiruokalistalta oli pakko saada ternimaidosta tehty lettu mansikkasalaatilla ja mansikkajätskillä, vaikka ankka olikin täyttänyt massun. Ternimaitolettuun oli laitettu hiukan kaveriksi tavallista maitoa, muuten siitä olisi tullut ternimaitojuustoa. Salaatti oli letun sisällä ja siinä oli jotain maitotuotetta kaverina, vieressä jätskiä ja marjoja. Oli ehkä elämäni paras jälkiruokakokemus, ternimaitolettu vei kielen mennessään ja annos oli muutenkin ihan loistava. Kaiken kruunasi tuo kastike!
 

Ystävättäreni jälkiruoka oli skumppahyytelöön upotettuja marjoja, annokseen olisi kuulunut myös joku moussenokare, mutta sitä ei allergian takia voitu ottaa. Maut olivat kuulemma raikkaat ja hyvät, makunautinnon huipensi nauttimamme jälkiruokalikööri, jonka nimeä nyt enää en kyllä muista... Mutta hyvää se oli, miekin maistoin tilkkasen vaikka olen viineille allerginen. Pakko olisi kyllä saada sitä lisää, oli niin hyvää :P
 
Yhteenvetona se, että suosittelen lämpimästi kaikille Kielossa herkuttelua! Kannattaa tulla kauempaakin nauttimaan. Annokset voivat tuntua hintavilta, mutta rahalleen saa todellakin vastinetta, laatua ja kokoa sekä suurenmoisia makunautintoja!
Kielon löydät netistä osoitteesta www.ravintolakielo.fi