Tämä wokki ei hurmaa ulkonäöllään, mutta maistuu kyllä hyvälle. Helteisenä päivänä se oli vielä kaiken lisäksi nopea valmistaa. Pidemmänkin kaavan mukaan tämän voi tehdä, mutta tässä pikaversio. Kookosmaitoa tulee aika harvoin käytettyä mihinkään, mutta wokkeihin se sopii paremmin kuin hyvin. Ja seuraavaksi aion kokeilla Anzkun kauhan kookosmaitokiisseliä!

1 pss itämaisia wokkivihanneksia (rainbow)
2 kypsää broilerin rintafilettä
1 iso prk kookosmaitoa
1 dl sweet chili saucea
loraus soijakastiketta (tai kanafondia)
1 annospussi nuudeleita
tarvittaessa suolaa tai muita mausteita

Kuullota pakastevihannekset tillkassa öljyä wokissa tai isossa pannussa. Lisää joukkoon lämpeämään pilkotut broilerifileet, kaada sekaan kookosmaito (huuhtele purkki tilkalla vettä ja kaada wokkiin) ja chilikastiketta maun mukaan. Lisää myös tilkkanen soijakastiketta tai vaikkapa kanafondia. Murskaa nuudelilevy pienemmiksi paloiksi käsin ja sekoita wokkiin. Anna kiehua, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita ja tarjoile.

Nopeaa, hyvää ja kivan aromikasta. Ruoan voi valmistaa ilman kookosmaitoakin, mutta miusta mehevänä tämä ruoka on parempaa. Jos ei halua käyttää kookosmaitoa, kannattaa nuudelit keittää erikseen ja sekoitaa keitettyinä melkein valmiin wokin joukkoon. Kasvisversion saa nopeasti jättämällä broilerin pois. Joensuussa on Hyve & Pahe -niminen ravintola, josta saa loistavia wokkeja. Siellä taitaa olla eräänä kastikkeena joku tällainen kookosmaidon, soijan ja sweet chilin sekoitus, mutta ihan ei samaan makumaailmaan päästy. Ravintolassa saat itse valita buffetista wokkisi raaka-aineet, kätevää. Eikä hintakaan ole paha.