1919420.jpg

Tai kuten meillä päin sanotaan "ruishuttu"
ja syksyllä tarjotaan aina "uutispuuroa" uuden sadon kunniaksi.
Tänäkin syksynä oli rantapuistossa sadonkorjuumarkkinat
ja siellä myynnissä uutispuuroa marjasurvoksen kera.
Paras ruispuuro tulee tietenkin Liperin myllyn riihiruisjauhosta.

4½ dl vettä
2 dl ruishiutaleita (nalle)
ripaus suolaa

Kiehauta vesi ja kaada hiutaleet joukkoon. Sekoita huolellisesti ja keitä n. 3 minuuttia. Hauduta muutama minuutti, mausta suolalla ja tarjoile voinokareen kera. Normaalisti ruispuuroon laitetaan voisilmään lisäksi loraus kermaa ja ripaus suolaa.

Yllätyin, miten hyvälle maistui puuro pikahiutaleista tehtynä, kun on oikeata ruispuuroa ja uutishuttua tottunut syömään :) Kyllä puuro on hyvää. Ja tosiaan, jos tekisi puuroa riihiruisjauhosta, niin puuro saisi aivan omalaatuisen mainion savuisen vivahteen.