573353.jpg


Joensuun torille tuli taas vappuna talvitauon jälkeen vietnamilaista ruokaa tarjoileva koju, vuosia heillä on takanaan varmaan kymmenkunta joensuun torielämässä. Tästä tietää kevään ja kesän tulleen Joensuuhun!

Yrittäjä-pariskunta on tullut aikoinaan pakolaisina Suomeen ja sitten opettelivat kielen ja perustivat ravintolan/torimyyntipisteen ja nyt ilmeisesti heidän lapsiaan on yrityksessä mukana, kaikki painavat töitä aamusta iltaan ja illasta aamuun. He ovat Joensuun varmastikin palvelualttiimmat ja ystävällisimmät ihmiset, jotka ovat aina iloisia ja hymyileviä. Tulee aina niin hyvä mieli kun näkee heidät ja he tervehtivät aina... :) Tälle kojulle on aina Ilosaarirockissakin pisimmät jonot. Tämän yrityksen tunnistaa vihreä-valkoraidallisesta teltasta ja kyltistä, joka on kelta-punainen.

Joensuun etnisten ravintoloiden joukkoon olisi tervetullut ympärivuotinen vietnamilainen, sillä täällä on vain kiinalainen ja intialainen ja joista ainakin jälkimmäisessä konsepti on alkanut hajoamaan vuosien saatossa.
Eli toivottavasti he saavat taas joku päivä perustettua keskustaan mahdollisimman näkyvälle paikalle hyvän ruokaravintolan ja herkkuruokaa saisi ympäri vuoden!

Ruoka on friteerattua kanaa/katkarapuja/possua/kevätkääryleitä + valkoista riisiä/kasvis-riisipaistosta ja vihersalaattia sekä taivaallista makeahkoa chilikastiketta, joka ei kuitenkaan ole tulista. Jopa yli 80-vuotias mummoni tykkäsi ruoasta vuosi sitten...  Useampia vaihtoehtoja on kyllä listalla, mutta ainakaan tänään hieman ennen sulkemisaikaa siellä oli vain possua sekä kanaa.

Kuvassa on pieni (!!!) annos frittikanaa ja valkoista riisiä, sillä paistoksessa on mielestäni jotain sellaista, jolle olen allerginen. Tuosta annoksesta jäi varmaan puolet syömättä, niin iso ja täyttävä se on. Ja hinta oli muistaakseni 6e/pieni ja 7e/iso... Jos käytte Joensuun torilla, käykää syömässä vietnamilaista!