354502.jpg

öljyä

mustapippuria
minttuhunajaa
suolaa
soijaa
valkosipulia
1,85 kg lammaspaisti

paistinliemi
2,5 dl vahvaa kahvia
1-2 tl sokeria
½-1 tl suolaa
1/5 lihaliemikuutio
½ rkl minttuhunajaa
1 dl kermaa
3 rkl vehnäjauhoja

2 pss pakastevalkosipuliperunoita
15 valkosipulinkynttä
öljyä
2 tl suolaa
1½ dl kuohukermaa

Sekoita öljyyn mausteet ja laita paistopussiin karitsanlihan kanssa. Anna maustua muutama päivä ja laita marinoitu liha puhtaaseen uuteen paistopussiin. Paista lihaa 125 asteessa noin 2 tuntia. Otettuasi lihan uunista, poista paistopussista ja laita hetkeksi 225 asteeseen ruskistumaan hetkeksi. Laita ruskean pinnan ottanut liha lautaselle ja kääri folioon sekä pyyheliinaan odottamaan ruokailua. Ota paistopussista talteen paistinliemi!

Siivilöi paistinliemi kattilaan ja kiehauta. Lisää kastikkeen muut aineet  kerma-vehnäjauhosuurusta lukuunottamatta. Lisää kiehuvaan kastikepohjaan suurus koko ajan sekoittaen. Keitä kunnes kastike saostuu, tarkista maku.

Laita valkosipuliperunat öljyttyyn uunivuokaan. Purista öljyn joukkoon reilusti valkosipulinkynsiä ja mausta suolalla. Kaada kerma ja valkosipuliöljy jäisten perunoiden päälle ja paista uunissa ohjeen mukaan hetki, sekoita vuokaa pari kertaa paiston aikana. Ota pintaan kunnon väri!

Tarjoile paistettu lampaanliha valkosipulikermaperunoiden, kastikkeen ja minttuhyytelön kera.