Monen vuoden tauon jälkeen - ihanaa, mehevää banaanikakkua! Tämä on ehdottomasti lempikakkuni, ohjeen olen saanut äidiltä, joka sai ikuisuus sitten sen ystävältään. Koska oli niin pitkä aika, kun olin tätä viimeksi tehnyt, olin unohtanut että rasvaa pitää laittaa vähemmän, kakusta tuli siis mielestäni liian rasvainen. Mutta ai että mikä maku, niin ihana! Tässä siis alkuperäinen ohje, suluissa muutokset joita tein.
 
2 kananmunaa
2 kkp sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kermaa (mittailin ruokalusikalla kermaviiliä ja kukkuraisina se teki 2 dl purkin kermaviiliä)
200 g voisulaa (varmaan 100 g riittäisi myös, 150 g pelaa varman päälle)
2 kkp vehnäjauhoja
kanelia maun mukaan
 
Sekoita kaikki aineet järjestyksessä isolla lusikalla kulhossa. Kuivat aineet voi myös sekoittaa keskenään, mutta toimii näinkin. Taikina on hyvin kuohkeata ja löysähköä. Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n. tunti. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista. Kakku on parasta jäähtyneenä ja maku paranee seuraavaan päivään mennessä, jos sitä siis jää...
 
Tämä kakku tekisi kauppansa ilman paistoakin, ihan älyttömän hyvää taikinanakin :D Mehevää, mehukasta, ihanaa. Tällä kertaa käytin ihan normaalia vanhaa metallista kakkuvuokaa, kun halusin korppujauhottaa kakun ja saada rapean pinnan :) Tästä voisi varmasti tehdä myös muffineja!