Perheen luona kävin sunnuntaina syömässä. Miulla oli tuo liha pakkasesta, josta sulatin sitä ekaksi 15-20 minuuttia mikron sulatusteholla, josta jatkoin valmistusta, kun muut olivat vielä maalla. Sitten liha paiston jälkeen pusseineen kattilaan ja eikun matkaan... Onnistuuhan se ruoanlaitto näin kahdessa osoitteessa hääräten :)

1 HK Ehta pippuripaisti (650g)
paistopussi

kantarelleja
sipulia
voita
kermaa
vettä
vehnäjauhoja
maustepippuria
valkopippuria
härkä-punaviinifondia
suolaa

perunaa (olis voinut jättää hyvin poiskin)
fetasalaattia

Sulata paisti/ota ajoissa huoneenlämpöön. Nosta liha paistopussiin ja pussi vuokaan. Laita 100 asteiseen uuniin ja anna hautua 1,5h. Nosta lämpö 125-175 välille ajasta riippuen ja anna kypsyä loppuun.
Ota liha pussista ja kääri folioon ja pyyhkeeseen hautumaan. Ennen tarjoilua viipaloi liha.
Näin tuli ainakin mureata ja takuukypsää, vaikka ohje sanoi että 180c/50min riittaa. Ei muuten varmasti olisi riittänyt, varsinkin kun liha oli mikrosulatettu... (En tykkää liian vähän paistetusta possusta).

Kiehauta sienistä niiden oma neste pois ja lisää pannulle nokare voita. Anna muhia hetken ja lisää hienoksi pilkottu sipuli joukkoon. Kuullota ja lisää pannulle kermaa. Anna kiehahtaa ja sekoita jauhoja sopiva määrä veteen tai kermaan, suurusta kastike ja anna muhia muhennokseksi, mausta. Mie tein ihan tarkoituksella aika paksuksi, muiden mielestä olisi saanut olla hieman löysempää. Vettä lisäämällähän sitä koostumusta voi helposti jokainen säädellä itse.

Tarjolla oli vielä perinteistä feta-oliivisalaattia ja pikkuveljen kasvattamia perunoita.

Takuuhyvää ruokaa, joka maistuu aina, varsinkin kun on noita sieniä, jotka joku läheinen on itse kerännyt.
Tosin tuo pippurimauste oli aika hallitseva tuossa lihassa (noukittiin pois ruokaillessa), jonka takia paistoliemi piti heittää pois ja pakkauksessa ollut perinteinen kermakastike oli meistä sen verran oudon makuista myöskin, että se meni roskiin käytön sijasta...