1698853.jpg

Perinteistä kesäherkkua, muistan mummojeni tehneen tätä kun olin pieni.
Tätä voi tehdä myös normaalista kurkusta ja ilman tilliä...

3 avomaankurkkua
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1-2 rkl etikkaa
kuivattua tilliä (kun ei ole koskaan tuoretta)

Kuori kurkut ja leikkaa niistä ohuita viipaleita. Laita kurkkuviipaleet vaikkapa pieneen pakasterasiaan, jossa on tiivis kansi ja laita joukkoon muut aineet. Sulje kansi tiiviisti ja ravista sekaisin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada ylimääräistä nestettä pois ja laita jääkaappiin makuuntumaan.
Ennen tarjoilua kaada kaikki neste pois (voi myös valuttaa) ja tarjoile pikkuisesta kiposta.

Sopii ihan minkä kanssa vaan, vaikkapa leivälle tai salaatiksi, ruoan kera, grilliruoan piristäjäksi...