474270.jpg

Anttilassa oli vain yksi puntti basilikaa ja se oli jo ostaessa hieman kärsineen näköinen. Koitin elvyttää sitä, mutta ei se raukka tullut enää entiselleen. Niinpä oli pakko luopua näteistä basilikanlehdistä ja surauttaa se erinäisten ainesten kera kastikkeeksi. Propsit kassatädille, joka antoi basilikasta alennusta!
Mozzarellat on piilossa tuolla jossain rehujen alla.

1 puntti basilikaa
½ dl ruokaöljyä (oliviiöljy ois parempi, mut kun ei ollut)
1 kynsi valkosipulia
suolaa
mustapippuria

2 pkt mozzarellapalloja (pirkan pieniä, muistaakseni 125g/pkt)
1 rs kirsikkatomaatteja
1 pieni sipuli
suolaa
mustapippuria

Irrottele basilikanlehdet ja laita ne pieneen korkeaan kulhoon. Kaada perään öljyä ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää valkosipulinkynsi ja anna taas sauvasekoittimen laulaa. Lisää mustapippuria ja suolaa ja toista vielä kerran. Maista ja lisää tarvittaessa öljyä.
Anna maustua jääkaapissa foliolla peitettynä tarjoiluun asti.

Huuhtele ja valuta mozzarella, pilko mahdollisesti ja laita kulhoon. Mausta mustapippurilla ja suolalla, sekoita. Halkaise kirsikkatomaatit perään ja sekoita taas. Silppua sipuli ohuiksi renkaiksi ja ripottele päälle. Voit pirskottaa basilikaöljyä päälle ja laittaa maustumaan tai tarjota ne erikseen.

Tosi hyvää :)

HUOM: Kastike oli melko vaaleata heti sauvasekoitinkäsittelyn jälkeen, mutta väri "palautui" maustuessaan jääkaapin viileydessä. Lienee johtunut rasvan vaahtoutumisesta tai jotain. Että ei kannata huolestua...