Tämäkin piti blogata jo paaaaljon aiemmin, ei keskellä talvea. Joka tapauksessa, jos joku on törmännyt esim. tukussa Softis-pehmytjäätelöaineeseen, niin tässä on käytetty sitä mansikkaista (muut maut ovat vanilja ja suklaa). Litran purkki oli tukussa tarjouksessa joskus kesäkuussa ja ostettiin sitten kaverin kanssa testattavaksi, hintaa en enää muista, mutta alle 5e joka tapauksessa se oli. Tästä tehdään paikallisessa baarissa myös drinkkejä.

softis-ainetta
jääpaloja
maitoa (muistaakseni litraan softista ½ litraa)

Aja blenderillä jäitä murskaksi maidon kanssa, lisää softista ja pyöritä tasaiseksi. Lisää halutessa esim: mansikkasiirappia, mansikkapyrettä, mansikoita, mansikkalikööriä+vodkaa, punaista grenadiinia...

Aine itsessään maistui todella esanssiselle ja teolliselle, toisaalta eihän se yllättänyt :D Mutta kotonakin tästä sai hyvää, vaikka puuttui kaikki lisukkeet ja maku jäi vähän valjuksi. Jääpaloja ilman tämä ei kyllä oikein onnistu, sillä aines vaatii rakenteen takia jäätä. Normaalistihan tuota laitetaan siis pehmis-koneeseen... Mansikoita jos olisi pakkasesta kehdannut etsiä, niin tästä olisi tullut entistä parempaa. Kannattaa testata kuitenkin, jos pirtelöstä sattuu pitämään :)