942313.jpg

Pitkästä aikaa tuli leivottua!
Testasin Leivontaherkut-keräilysarjan "toffeiset suklaamuffinsit"-ohjetta, taustalla myös Herkkusuun toive nähdä joku resepti toteutettuna.
Ohjeesta tulee 12 kappaletta muffinsipellillä, paperivuoassa muutama enemmän.

100 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria (laitoin myös 1 tl vanilliinisokeria makua vahvistamaan)
1 rkl perunajauhoja
24 Dumle-karkkia

1 iso Daim-patukka
1 dl tomusokeria
1-2 rkl vettä

Sulata rasva kattilassa ja lisää maito lämpeämään sen sekaan. Älä anna kiehahtaa! Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi ja lisää siivilän läpi yhdistetyt kuivat aineet sekä maito-voi-seos varovasti nostellen pienissä erissä vaahdon sekaan. Täytä muffinsivuoat taikinalla ja pudota jokaiseen vuokaan pari karkkia.
Paista 225 asteessa 10-14 minuuttia ja jäähdytä. Koristele muffinsit tomusokerista ja vedestä tehnyllä tahnalla ja paina tahnaan kiinni daim-rouhetta.

Tosi hyviä ja makeita, lähtee kyllä nopeasti makeanhimo... Ei kannata painaa dumleja kovin syvään, koska muuten sula toffee voi tursuta pohjasta ulos tai jäädä paperivuokaan kiinni. Kiva ohje, kannattaa kokeilla, tosi nopeita tehdä vielä kaiken lisäksi!