Kävimme ystävien kanssa viikko sitten perjantaina testaamassa Ravintola Kielon uutta ruokalistaa.
Kiitos taas loistavasta palvelusta, henkilökunta oli täydentynyt sitten viime käynnin Teattariravintolan mainiolla Saveriolla, joten nyt Kielo on ihan virallisesti paras Joensuun ravintoloista!
Kiitos myös siitä, että palvelitte meitä myös virallisen sulkemisajan jälkeen, kun me tyhmät tulimme liian myöhään aterioimaan. Tuollainen ei olisi PKO:n ketjuravintolassa onnistunut.

Ainiin, veimme A:n kanssa kolme ystäväämme Kieloon ja he kaikki olivat aivan myytyjä paikasta.
Jokaisen ensimmäiset suupalat haukatessaan seurueemme valtasi syvä hiljaisuus ja kaikki nauttivat kaikilla aisteillaan mahtavasta ruokaelämyksestä!

Sori huonot kuvat, ei riitä tässä Nokialaisessa kameran ominaisuudet...

1562049.jpg

Alkupalaksi nautin pariloitua tuoreparsaa, ankanfiléttä ja maltankastiketta.
Koristeena balsamicoa, suolakurkkukuutioita ja yrttiöljyä.
Parsa oli tosi hyvää ja maltankastike vei kielen mennessään... Kuinka voikaan olla nin tasapainossa kaikki ruoan osaset keskenään, että makunautinto hivelee lähinnä jotain ylimaailmallista kokemusta. Oikeasti annokseen kuuluisi siis lohipastrami, mutta allergiani takia sain sen tilalle ihanaa paikallista ankkaa. Seuraavalla kerralla onkin sitten pakko tilata listan ankkaa pääruoaksi, niin hyvää se on! :)

1562056.jpg

Pääruokanani oli Haukiniementilan Limousin-härkää keittiön tapaan, eli lautasella oli kolme suunnattoman suurta pihviä, perunaa ja ilmeisesti kananmunaa ja pekonia sisältänyt kakkunen, kauden uusia vihanneksia pekoniin käärittynä. Ja tosi hyvää kastiketta!
Liha suli suussa, se oli todella hyvää. En ymmärrä, kuinka lihasta saa näin täydellistä aikaiseksi... En ole koskaan missään maailman kolkassa nauttinut yhtä upeaa liharuokaa kuin Kielossa. Ja koska ravintolaan ostetaan puolikas härkä kerralla, päivän härkä-annos on aina erilainen! Ja se kakkunen oli ihan mahtavan makuista, harmi kun en tullut kysyneeksi että mitä kaikkea annos sisälsi, niin nyt tulee vähän hakuammunnalla näitä, mutta näin itse maistoin ja koin asian:)

Seurueessamme nautittiin mm. herkuttelulautaset ja carpacciot ja kaikkea kehuttiin maasta taivaaseen :)
Erityisesti karitsa sai kehuja osakseen, samoin kastikkeet :)
Kaikki totesivat, että miten lihasta saa jotain näin upeata aikaiseksi...

Eli nyt joka ikinen ihminen kokemaan täydellinen ruokaelämys Kielossa!
En todellakaan hehkuta ystävieni kanssa paikkaa turhaan, vaan oikeasti meitä on kohdannut maailman suurin onni ja autuus, kun olemme saaneet tälläisen aarteen kaupunkiimme :)

Kiitos Kielon väelle taas kerran, ensi viikolla varmaan taas näemme :)
Seuraavalla kerralla pitää ottaa kamera mukaan, kun näiden kännykkäkuvien laatu ei anna ruoan vaatimaa oikeutusta itselleen.