Minkä merkin / maun valitset yleensä

1..leivästä?
2..jugurtista?
3..juustosta?
4..levitteestä?
5..ketsupista?
6..tonnikalasta?
7..kekseistä?
8..näkkileivästä?
9..hernekeitosta?
10.. makarooneista?
11.. karkeista?

1. Juustosämpylöitä, Ruispaloja tai Realia. Ja se 100% Ruis on kanssa hyvää! Leivän pitää olla valmiiksi siivutettua tai sämpylöitä, leikkaan aina muuten leivät vinoon ja ne leikattavat jää syömättä.

2. Valion Banaanijogurttia. Myös maustamaton tai turkkilainen maistuu - oikeastaan ihan sama, kunhan vaan on jogurttia, jota sattuu juuri kaupantekohetkellä tekemään mieli. Ei mielellään kuitenkaan mitään rasvatonta ja sokeritonta, koska se jättää ikävän kalvon suuhun. Niin ja 99,5% jogurteistani on Valion.

3. Valion kevyttä (vissiin 17%) Edamia, Salaneuvosta tai Oltermannia. Ei kuitenkaan niitä kaikkein rasvattomimpia kumijuustoja (pahin kokemus ikinä kevyt-Aura, se ei sulanut edes 300 asteisessa uunissa!). Tiettyä sinipakettista parmesaania pitää myös olla. Näissäkin suosin lähinnä Valiota.

4. Sininen Oivariini, tämän käyttö on periytynyt kotoani. En pidä margariineista tai kasvisrasvasekoitteista jne. Makua pitää olla ja sopia myös leivontaan ja ruoanlaittoon, kuin leivällekin. Toisaalta käytän myös sulatejuustoja ja tuorejuustoja leivällä aika paljon, akt ja pippuri toimii niissä.

5. Felixin pienehkö purkki, sopivan mallinen ja kokoinen ja maistuukin ihan hyvältä. En ole oikeastaan löytänyt vielä "täydellistä", mutta käytän ketsuppia niin harvoin, että en ehkä jaksa etsiäkään :D

6. Ei löydy koskaan keittiöstäni allergian takia.
Mutta en ostaisi sellaista halpista, josta on puolet delfiiniä ja se on ihan sellaisena pienenä muhjuna. Käyttötarkoitus varmaan sanelee sen, onko öljyssä vai vedessä.

7. Ostan keksejä todella harvoin kotiin, joten ehkä LU Bastogne tai Digestive leivontaa varten. Töihin ostan Hilda-mummon kaurakeksejä, jotain halpiksia tai Pirkan keksejä, jossa on paksu maitosuklaakuori. Ne maksaa euron!

8. Kapeat hapankorput, merkki varmaan Vaasan. Näkkileivästä ehdottomasti Koulunäkki tai ne pyöreät seesamiset. Viime kesänä tutustuin johonkin pyöreisiin, lappilaisiin näkkäreihin. Niitä saa ainakin K-kaupoista.

9. Jalostajan perinteinen hernekeitto. Kaveriksi paljon sinappia!

10. Raketti-spaghettia! :D Ja kyllä, olen 24-vuotias. Ostan yleisimmin Torinoa tai Barillaa.

11. Mieluiten syön jotain punaisia hyviä namusia :) Ostan ehkä useimmiten jonkun pienen patukan, en syö karkkeja kovinkaan usein.

Huomaan kaupassa käydessäni ja varsinkin tätä kyselyä tehdessäni, että omia kulutustottumuksiani ohjaa kotoa saatu malli. Tulee käytettyä paljon juuri samoja tuotteita kuin kotona, vaikka olen asunut omillani jo 5 vuotta. Tietyt tuotteet eksyy aina koriin ja maitotuotteissa valitsen yleensä Valion. En oikeastaan seuraa hintoja, koska varsinkin nykyisin ostan kaupasta niin vähän, että hinnalla ei lopulta ole merkitystä. Suomalaista suosin aina kun se on mahdollista, luomuakin ostan toisinaan. Tapojensa orja, näköjään :D