Jälkiruokana tarjoilin mangopiirakkaa.
Luksusta maanantaipäiviin!
Balsamicosalaatti
3 tomaattia
½ kurkkua
2 pientä sipulia
balsamicoa
suolaa
sokeria
öljyä
Leikkaa jäävuorisalaatti kuutioiksi, lohko tomaatit ja pilko kurkku isoon tarjoilukulhoon. Leikkaa sipuleista ohuen ohuita suikaleita ja laita ne toiseen kulhoon. Lorauta päälle balsamicoa, tilkkanen öljyä ja mausta sokerilla sekä suolalla. Näin sipulit kypsyvät ja maustuvat, eikä sipuli ole niin voimakasta. Sekoita sipulit hyvin marinadiin ja laita maustumaan jääkaappiin.
Ennen tarjoilua kumoa sipulit salaatin joukkoon, varo kaatamasta marinadia mukana.
Rosmariiniperunat
½ dl öljyä
mustapippuria
merisuolaa
rosmariinia
timjamia
vasikanfondia
paistopussi
1 prk Via-punaviinikastiketta
paistoliemi
Laita huoneenlämpöinen possufile paistopussiin ja pussi vuokaan. Paista 175 asteessa noin reilu tunti. Nosta paistopussi kattilaan ja tee siihen reikä. Valuta paistoliemi kattilaan ja nosta file leikkuulaudalle. Leikkaa filee ohuiksi siivuiksi, nosta takaisin uunivuokaan ja laita uuniin. Anna paistua vielä kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää kattilaan paistoliemen joukkoon valmis punaviiinikastike ja lämmitä miedolla lämmöllä, älä anna kiehua!
Valuta lämmitetty kastike fileviipaleiden päälle, tarjoile heti.
Mangopiiras
1 prk rahkaa
1 prk keiju-sitruunatuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 prk mangoviipaleita
hasselpähkinärouhetta + sokeria
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se tasaisesti piirasvuoan pohjalle. Kumoa tuorejuusto kulhoon ja notkista se vatkaimella. Lisää rahka, sitruunan raastettu kuori ja mausta sokereilla. Lisää kananmunat ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada seos taikinan päälle ja lisää pinnalle kuutioidut mangot. Ripota pinnalle hiukan sokeria ja pari ruokalusikallista hasselpähkinärouhetta. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Kommentit