Kutsuin vanhemmat ja veljen luokseni syömään, koska 600g sisäfile oli aivan liian iso yhdelle hengelle. Ruokaa oli juuri sopivasti, vain salaattia jäi hieman yli.
Jälkiruokana tarjoilin mangopiirakkaa.
Luksusta maanantaipäiviin!

490101.jpg

Balsamicosalaatti

½ kerää jäävuorisalaattia
3 tomaattia
½ kurkkua
2 pientä sipulia
balsamicoa
suolaa
sokeria
öljyä

Leikkaa jäävuorisalaatti kuutioiksi, lohko tomaatit ja pilko kurkku isoon tarjoilukulhoon. Leikkaa sipuleista ohuen ohuita suikaleita ja laita ne toiseen kulhoon. Lorauta päälle balsamicoa, tilkkanen öljyä ja mausta sokerilla sekä suolalla. Näin sipulit kypsyvät ja maustuvat, eikä sipuli ole niin voimakasta. Sekoita sipulit hyvin marinadiin ja laita maustumaan jääkaappiin.
Ennen tarjoilua kumoa sipulit salaatin joukkoon, varo kaatamasta marinadia mukana.


490104.jpg

Rosmariiniperunat

1½ kg perunoita
½ dl öljyä
mustapippuria
merisuolaa
rosmariinia
timjamia
vasikanfondia

Pese perunat huolellisesti harjan kanssa ja kuivaa ne huolellisesti. Lohko perunat n. 6 osaan pitkittäin ja laita syvälle uunipellille kuoripuoli alaspäin. Sekoita öljyn joukkoon reilusti mustapippuria ja yrttejä, sopivasti mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Valele pullasudin avulla perunoiden leikkauspinnat. Paista reilu tunti 175 asteessa yhdessä lihan kanssa.

490106.jpg

Porsaan sisäfile punaviinikastikkeessa

600 g valmiiksi marinoitua porsaan filettä
paistopussi
1 prk Via-punaviinikastiketta
paistoliemi

Laita huoneenlämpöinen possufile paistopussiin ja pussi vuokaan. Paista 175 asteessa noin reilu tunti. Nosta paistopussi kattilaan ja tee siihen reikä. Valuta paistoliemi kattilaan ja nosta file leikkuulaudalle. Leikkaa filee ohuiksi siivuiksi, nosta takaisin uunivuokaan ja laita uuniin. Anna paistua vielä kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää kattilaan paistoliemen joukkoon valmis punaviiinikastike ja lämmitä miedolla lämmöllä, älä anna kiehua!
Valuta lämmitetty kastike fileviipaleiden päälle, tarjoile heti.

490147.jpg


490311.jpg

Mangopiiras

1 pkt kauramurotaikinaa
1 prk rahkaa
1 prk keiju-sitruunatuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 prk mangoviipaleita
hasselpähkinärouhetta + sokeria

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se tasaisesti piirasvuoan pohjalle. Kumoa tuorejuusto kulhoon ja notkista se vatkaimella. Lisää rahka, sitruunan raastettu kuori ja mausta sokereilla. Lisää kananmunat ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada seos taikinan päälle ja lisää pinnalle kuutioidut mangot. Ripota pinnalle hiukan sokeria ja pari ruokalusikallista hasselpähkinärouhetta. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.