Tein taas joku aika sitten oman versioni Anzkun herkkupastasta, eli pasta carbonarasta, johon tulee aurajuustoa. Muutamia erilaisia versioita perinteisemmästä sipuliseen onkin jo tullut testattua - niiden ohjeit löydät blogini Pastaruoat-osiosta. Aurajuusto sopi todella hyvin tähän, kannattaa kokeilla erilaisia makuja. Pasta carbonara on ehdottomasti yksi parhaista comfort foodeista, mitä tiedän. Vaikka ei tätä kovin usein passaa tehdä :)

140 g pekonia
3 valkosipulinkynttä
2 dl ruokakermaa (15%)
2 kananmunaa
1 dl parmesaania raastettuna (mulla oli grana padanoa)
½ pkt aurajuustoa
½ punttia ruohosipulia
tilkka pekonista irronnutta rasvaa
mustapippuria
spaghettia

Paloittele pekoni kuivalle, kylmälle pannulle ja lämmitä pannu, paista pekoni rapeaksi. Raasta valkosipulinkynnet ja parmesaani kulhoon, lisää joukkoon murusteltu aurajuusto ja hienonnettu ruohosipuli. Kaada päälle kerma, tilkka pekonirasvaa ja riko joukkoon kananmunat, sekoita tasaiseksi, mausta reilulla mustapippurilla ja maista. Lisää tarvittaaessa mausteita tai parmesaania. Sekoita keitetyn spaghetin joukkoon rapeat pekonikuutiot ja juustoliemi. Pidä pannua hetki kuumalla liedellä ja tarjoa välittömästi.

Ihanaa, hyvää ja maistuvaa. Valkosipulia saa mielestäni olla ihan kohtuullisen paljon tässä. Juustona oli tällä kertaa grana padanoa, joka on ainoa parmesaani jota lähikaupastani saa palana. Aurajuusto toi mukavaa kermaisuutta ja vahvaa makua, joten sitä voi halutessaan laittaa joukkoon enemmänkin. Ja ripotella vaikka osa päälle ja lisätä vähän pekonimurusiakin. Eipähän jää arvailujen varaan, mitä ruoka sisältää :) Suosittelen kokeilemaan pasta carbonaraa! Taattua herkkua. Ja tässä ohjeessa pääsin taas käyttämään uutta lempikeittiövälinettäni, eli pitkulaista kapeata raastinrautaa. Se on kyllä niin kätevä!