1 lenkkipötkylä   
edam-juustoa
kirsikkatomaatteja
coctail-tikkuja

sipuleita
hunajaa
suolaa
pippuria
voita

perunoita

Leikkaa lenkin sisäkaaren puolelta viillot syvemmiksi ja laita väleihin reilusti juustoviipaleita. Voit laittaa väleihin myös sipulia, tomaattia, omenalohkoja tai mitä vain... Töki juustosiivujen väleihin tikutetut kirsikkatomaatit.
(Meillä kotona äiti teki aina niin, että omppusiivuja ja juustoa lenkin viiltoihin, vuoan pohjalle loraus vettä ja hemapapussi tai yleensä niitä kasviskuutioita... Niin ja joskus jotain uunisipuleita)

Halkaise sipulit puoliksi, älä poista liikaa kantaa. Suolaa sipulit hyvin, lorauta päälle hieman juoksevaa hunajaa ja mustapippuria. Laita puolikkaille pienet nokareet voita. Näin sipulit karamellisoituvat makeasti!

Pakastealtaasta jotain kypsennystä vaille valmiita perunoita tai vaikka hernemaissipaprikaa.

Tarkista paistoaika perunapussista, laita kaikki ainekset pellille ja paista (n. 225 asteessa) kunnes perunat ovat kypsiä, lenkki saanut väriä ja juusto ruskistunut. Tarjoa salaatin kanssa saunan jälkeen!