1245788009_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeet eivät sitten tule aikajärjestyksessä...

Kevään ja tuoreen parsan kunniaksi ajattelin hemmotella hieman itseäni ja ostin parsan kaveriksi ilmakuivattua kinkkuakin. Hollandaisea en sentään itse tehnyt alusta loppuun, vaan turvauduin kastikejauheeseen.

1 nippu vihreätä parsaa
1 pkt prosciuttoa
1 pss hollandaise-aineksia -> tee paketin ohjeen mukaan

Napsauta parsat poikki ja kuori kevyesti tarvittaessa. Kuumenna laakeassa paistinpannussa tai parsakattilassa vettä, mausta se kevyesti suolalla ja ryöppää parsoja pari minuuttia vedessä. Valuta ja kuivata. Tee hollandaise paketin ohjeen mukaan (tulee ainakin maitoa ja voita) ja tee ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita lautaselle. Nauti :)

Parsat ja hollandaise toimii aina, mutta kerran kun on ravintola Kielon parsakastiketta maistanut, ei muut tunnu miltään... Ilmakuivatuissa kinkuissa on tosi paljon eroja ja tämä ei vetänyt vertoja sille, mitä maistoimme kokkikurssilla keväällä (ja kokkikurssin 3 kertaa bloggaan myöhemmin). Kaveriksi muuten tälle sopisi kevyt hedelmäinen lager tai raikas valkoviini.