Alla on ohje, jolla olen tehnyt nuoresta asti tortut itse. Alkuperäinen ohje on saatu jossain kokkikerhossa ala-asteella muistini mukaan. Vuosien kokemuksella - hyvää on!
150 g voita
1½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl korppujauhoja
1 dl (n. 50 g) mantelijauhetta
1½ tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
vadelmahilloa/marmeladia
tomusokeria
vettä
Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito. Sekoita tasaiseksi ja lisää vaahtoon. Sekoita hyvin massat keskenään ja annostele vuokiin.
Paista 200 asteessa noin 15-25 minuuttia uunista riippuen.
Tee tomusokerista ja vedestä paksu tahna, varo ettet lisää liikaa vettä tai saat desitolkulla sokeritahnaa!
Laita paistetun ja jäähtyneen tortun päälle nokare vattuhilloa ja rengasta se tahnalla. Tarjoile, kun tahna on jähmettynyt.
Kommentit