1868109.jpg

Kävin kotikotona perjantaina syömässä ja tarjolla oli vanhempien tekemää makaroonilaatikkoa, jossa oli muutama itse kerätty tatti joukossa.
Vaikka tässä on munamaitoa, niin ruokaa ei ole tarkoitus hukuttaa siihen ällöttävän näköiseen hyhmään, vaan kosteuttaa ruokaa hieman. Mie teen itse makaroonilaatikon joko lihaliemeen tai lihaliemen ja paseeratun tomaatin sekoitukseen, en pidä munamaitoruoan ulkonäöstä ja oikeastaan maustakaan. Mutta tämä oli todella hyvää :) Kiitos vanhemmille!

1 pkt jauhelihaa
1 iso sipuli
muutama tatti esikäsiteltynä
suolaa
pippuria
munamaitoa
1 pss makaroonia
juustoraastetta

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää kuullottumaan joukkoon hienonnettu sipuli sekä pieneksi pilkotut tatit. Anna ruskistua hetken. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä makarooni lihaliemellä maustetussa vedessä melkein kypsäksi.
Kaada voideltuun uunivuokaan puolet makaroonista, päälle jauheliha-sieniseos ja päälle vielä loput makaroonit. Kaada vuokaan munamaitoa ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 200-asteisessa uunissa kullanruskeaksi.

Tarjolla oli lisäksi tomaattia ja kurkkua sekä tietysti ketsuppia. Miusta makaroonilaatikon kaveriksi sopii hyvin säilykepunajuuret :) Ruoka oli tosi hyvää ja oli mukava taas nähdä perhettä sekä päästä älyttömän kiireisen viikon päätteeksi valmiiseen pöytään herkuttelemaan.