305131.jpg

KASVISGRATIINI


1 pieni kukkakaali
1 iso punainen paprika
2 nippusipulia/maun mukaan
½ prk Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitusta
1 prk kermaviiliä
1 pss Valio Punaleima Emmental (150g muistaakseni)
suolaa
mustapippuria

Keitä 5 minuuttia kukkakaalia suolalla maustetussa vedessä (itse en kehdannut). Pilko se pieniksi nupuiksi, pilko myös paprikat melko suuriksi lohkoiksi ja sipulit koosta riippuen 4-8 veneen malliseen lohkoon. Öljyä laakea uunivuoka (itse voitelin kapean ja syvän, josta vetisyys saattoi johtua kun tarkemmin ajattelee) ja laita pohjalle kukkakaalit, päälle paprikat ja viimeiseksi sipulit. Yhdistä sipulituorejuustosekoitus kermaviiliin, lisää puoli pussia juustoraastetta, mausta suolalla ja pippurilla. Seos saa olla melko voimakkaasti maustettua ja lisänä voisi toki käyttää esim tabascoa tai sweet chili-kastiketta. Kaada gratiiniseos kasvisten päälle, ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista 175 asteessa noin yksi tunti.