Seikkailut blenderin kanssa jatkuvat edelleen! Tätä tehdessäni tosin olin taas yhtä keittiöknoppia viisaampi, sillä tämä juoma ei suinkaan ole smoothie, vaan fruitie. Eli fruitie on se, kun käytetään vain hedelmiä ja mehuja, smoothie sisältää maitotuotetta kuten jogurttia edellä mainittujen lisäksi. Ja smoothie taas jalostuu pirtelöksi jätskin avulla. Eli osa aiemmin postaamistani nestemäisistä aamupaloista on nimeltään fruitieita, eikä smoothieita. Pahoittelut. Kävin hamstraamassa pikkukaupasta kasan banskuja, vesimelonia, hedelmäsäilykkeitä ja mehuja sekä turkkilaista jogurttia, niin pärjää taas monta päivää eteenpäin.

1 prk punaista papaijaa
3 rkl papaijapurkin sokerilientä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
1½ dl hedelmätäysmehua
1 dl kuplavettä

Nouki säilykepurkista papaijapalat blenderin kulhoon ja lisää muut aineet kuplavettä lukuunottamatta. Aja tasaiseksi seokseksi ja lisää kuplavesi, maita ja mausta tarvittaessa sokerilla.

Papaijaa olen syönyt säilykkeenä todella harvoin, joten tämä oli tämmöinen testikierros. Papaijassa on jännä maku, hyvin hedelmäinen. Sokeriliemen ansiosta se on kohtuullisen makeaa ja koostumus on muita hedelmiä kovempi. Tämä juoma oli hyvin hedelmäinen ja raikas, vaikka sisälsikin vielä säilykepurkin liemen lisäksi ripauksen sokeria. Papaijaan voisi yhdistää varmasti myös esim. ananasta ja banaania, eikä maku katoaisi papaijasta liiaksi. Nyt kun Aqvian hiilihapotuslaitetesti on loppunut, lunastin kuplavesikoneen itselleni. Haaveilemani laite on nyt omani ja näin saan kätevästi kuplavettä jatkossakin vaikkapa näihin juomiini. Ja AGAlta kyselin, niitä Aqvian makutiivisteitä ei saane tällä hetkellä Joensuusta, mutta kaikilla jälleenmyyjäliikkeillä pitäisi olla valmius tilata tuotteita asiakkaan pyynnöstä. Joten Joensuussa kannattaa kääntyä vaikkapa Mustan Pörssin puoleen.