Monessa blogissa kokkailtiin fudgeja säilykemaidosta joulun alla ja pitihän niitä miunkin testata, kun vihdoinkin löysin Joensuusta säilykemaitoa. Ostin sitten samalla muutaman purkin jemmaan :) Kettuterroristeilla oli kiva ohje, jota sovelsin omiin joululahjoiksi lähteviin fudgeihini.

250 g maitosuklaata (fazerin sininen)
100 g taloussuklaata
1 prk kondensoitua maitoa
2 rkl voita
150 g rusinoita
½ dl tummaa rommia
kaakaotomusokeria

Laita rusinat likoamaan rommiin hyvissä ajoin, tunteja ennen fudgejen valmistusta, varsinkin jos rusinat ovat hieman kovettuneita. Mie lämmitin rommia ja rusinoita hetken mikrossa, että rommi kuumenee ja rusinat pehmenevät. Laita paksupohjaiseen kattilaan paloitellut suklaat, kondensoitu maito sekä voi. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaa ja voi sulavat maitosäilykkeen joukkoon. Kaada rusinoista ylimääräinen rommi pois ja sekoita rusinat suklaaseoksen joukkoon. Lusikoi fudgeseos silikoonimuotteihin tai leivinpaperoituun vuokaan. Anna fudgen jähmettyä (miulla oli jääkaapissa peitettynä) ja leikkaa paloiksi. Mikäli fudget ovat kovin tarttuvaisia, jauhoja ne varovasti kaakaotomusokerilla.

Olipas hyviä! Rommirusina on yksi lempiyhdistelmistäni ja se on parasta jäätelössäkin, joten nämä olivat sitten melkoinen namupala. Harmi kun ei ollut enää kaupoissa suklaamuotteja tai mitään, olisi saanut nätimpiä. En tiedä mistä johtui, mutta miun fudget näyttivät muiden versioita kosteammilta valmiina, joten onneksi tajusin jauhottaa pinnat umpeen ennen paketointia. Näihin saisi kätevästi upotettua joululta ylijääneet suklaatkin :) Teen kyllä varmasti toistekin! Rommirusinan tilalla voi käyttää esim. pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä, suklaat voivat olla mitä tahansa.


Paketoin sellofaaniin ja rusetin tein paistinarusta ennen joulupukin tuloa. Reunoilla kaakaotomusokeroidut fudget, keskellä ilman. Eivät säilyneet kovin kauaa syömättä.