Mummolassa kasvaa ruohosipulia hyvin paljon, joten kukkimaankin se pääsee hyvin runsain mitoin. Sitä on laitettu pakkaseen, tehty erilaisia maustevoita grilliruoalle ja lopulta tein äidin kanssa useita kimppuja kuivakukiksi niistä varsista, joita ei voinut ruoaksi käyttää. Kukkiva sipulinvarsi kun tuppaa menemään liian kovaksi. Niin ja jämät toki laitettiin kanoille syötäväksi (ja syksyllä varmaan syödään ne kanat...).Pellolla kasvaa perunaa, salaatteja, tilliä, persiljaa ja


tietenkin herneitä! Yrtit päätyivät suurimmaksi osaksi pakkaseen ja salaatit pöytään. Hernesato jäi melko pieneksi, joten ne tuli kaikki herkuteltua sellaisenaan. Pihasta löytyy vielä karviaisia, herukoita, vattuja ja raparperia. Lisäksi rinteellä kasvaa ahomansikoita, villivattuja ja mustikoita.


Koska karjalassa ollaan, niin pellot ja maasto yleensäkin on kivistä. Pellon vieressä on suuri kivi, jossa on pieni syvennys. Kun olin lapsi, siinä syvennyksessä oli aina pieniä pellolta kerättyjä kiviä ja vettä, jossa uiskenteli matoja. Siitäpä tuli sitten kiville nimitys matokivi :)


Eräänä yönä ihastelin talon rappusilla erikoista, kaunista taivasta :)