893908.jpg

En ole varmaan 3 vuoteen syönyt italianpataa, joten nyt oli korkea aika. Kiireestä johtuen pussiaineksista, hieman muokkaillen omaan makuun soveltaen. On se vaan niin hyvää :)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 pientä sipulia
pieni pala paprikaa
7 dl vettä
2 dl paseerattua tomaattia
2 rkl härkä-punaviinifondia
1 pss italianpata-aineksia
kourallinen rakettispagettia
turaus tomaattipyrettä tuubista
mustapippuria

pinnalle juustoraastetta ja persiljaa

Ruskista jauheliha ja lisää pannulle hienonnettu sipuli sekä paprika, anna kuullottua. Lisää vesi, fondi ja paseerattu tomaatti, anna kiehahtaa ja lisää pata-ainekset sekä spagetti. Anna hautua miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta makusi mukaan ja tarjoile juustoraasteen kera. Nam!

Vinkki: Lisää nokare esim. valkosipulituorejuustoa, kun lämmität ruokaa seuraavana päivänä. Italianpata on niitä ruokia, jotka vain paranevat lämmityskerroilla, varsinkin jos sitä vielä hieman modaa siinä vaiheessa :) Nestettä kun on joka tapauksessa lisättävä, ettei pala pohjaan. Tai voishan tästä tehdä esim. häränsilmä-ruokaa, eli laittaa vuokaan ja tehdä kolot kananmunille ja paistaa uunissa, kunnes munat hyytyvät. Keltuaiset maustetaan suolalla ja pippurilla. Tässä ohjeeni alkuperäisestä häränsilmästä