Tein Vaasan rieskoista toisenkin kokeilun kilpailua varten, näistä pienistä rieskoista syntyi nopea ja herkullinen voileipäkakku. Voileipäkakkua onkin tehnyt jo pitkään mieli! Tarkempaa tietoa edellisessä postauksessa vierailusta Vaasan leipomonmyymälään. Nämä rieskat ovat kyllä hyviä, niitä olen ostanut monesti ennen tätä kisaakin.

4-5 pientä lapin rieskasta (peruna)
sipulifondia + vettä
200 g valkosipuli-tuorejuustoa (cremé bonjour)
100 g savustettua kinkkua
1 kevätsipuli varsineen
pätkä kurkkua
mustapippuria
suolaa
jääsalaattia

Leikkaa kinkku ja kurkku pieniksi kuutioiksi, viipaloi sipuli varsineen ohueksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita siihen kinkku, kurkku ja sipuli. Mausta pippurilla ja suolalla, maista ja mausta tarvittaessa lisää. Sekoita muutama tippa sipulifondia tilkkaan vettä ja sivele rieskat miedosti sipulinmakuisella vedellä. Laita yksi rieska lautaselle, levitä päälle pari ruokalusikallista täytettä ja revi päälle pieninä paloina jääsalaattia. Laita päälle seuraava kostutettu rieska ja jatka, kunnes täyte on loppu. Tein 4-kerroksisen, mutta 5-kerroksiseen olisi ollut täytettä - tai päällystää päällimmäinen levy täytteellä. Koristele coctail-tikkuun tökätyillä kirsikkatomaattiviipaleilla ja jääsalaatilla. Anna maustua ja jähmettyä kylmässä ennen tarjoilua. Voit myös leikata rieskavoileipäkakun pieniksi annospaloiksi, jolloin coctail-tikut pitävät kakun kasassa.

Tästä tuli todella hyvää ja hieman erilaista, mitä tavallisesti voileipäkakut ovat. Rieskan maku tuli kivasti esille, kun täyte ei ollut liian voimakasta ja hallitsevaa. Erilaista makua saa eri rieskoilla. Rieska on sen verran kovempaa, että siitä on helppo leikata pieniäkin annospaloja ja keihästää ne coctail-tikuilla, johon saa samalla koristeet. Lusikalla tätä ei pystyne varmaankaan syömään, jos rieska on vähän sitkeätä. Näillä täytteillä voi myös rieskat kääräistä pieniksi rulliksi ja leikata ne vaikka muutamaan annospalaan, jotka on tikutettu. Kurkun voi jättää pitkiksi tikuiksikin, jolloin sitä ei ole pakko sekoittaa täytteen joukkoon. Kannattaa kokeilla! :)


 
Coctail-pala rieskavoileipäkakusta