1146455.jpg

Oikoen onneen. Ostin siis valmista luomu-porkkanasosetta ja tein siitä laatikkoa.
Annoksesta tuli 1x 0,85l vuoka ja 1x 0,5l vuoka. Uskoisin, että tuo määrä riittää meidän jouluaterioille, vaikka äiti olikin jo pakastimeen Saarioisen laatikoita ostanut...

500 g (luomu) porkkanasosetta / keitettyä ja muussattua porkkanaa
2 dl riisiä
2 dl vettä
7 dl maitoa
2 kananmunaa
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
pinnalle korppujauhoa kuviointiin

Huuhtele riisit ja kiehauta ne kattilassa veden kanssa, lisää maito kun kaikki vesi on imeytynyt riiseihin. Hauduta miedolla lämmöllä puuro kypsäksi, mausta suolalla ja jäähdytä hetki.
Lisää puuroon porkkanasose, kananmunat ja mausta makusi mukaan.
Kaada seos vuokiin ja paista 175 asteessa noin 1-1½h.

Seos saa olla vuokaan laitettaessa melko löysää, ettei lopputuloksesta tule kuivaa.
Maistoin kypsää laatikkoa sen verran, että voin kertoa sen olevan maukasta :)
Eli eikun pakkaseen odottamaan aattoa ja kerma-voi-kruunua...
Muutama vuosi sitten taisin viimeksi laatikoita väsätä ihan itse, silloin oli eri ohje ja keitin porkkanatkin. On se nykyään helppoa...