356524.jpg

Mummi lähetti syksyllä tekemäänsä omenahilloa purkillisen. Omena-allergikkona vierastan hieman omenan makua ja kaiken varalta kypsensin vielä itse tuota, eli paistoin hilloa pannaritaikinassa, mukaan ujutin lempparimaustettani eli kardemummaa. Pannarista tuli vähän erilainen ja saipahan yhden purkin jääkaapista vähemmäksi. Kiitos mummille vaivannäöstä.

4 kananmunaa
6 dl maitoa
1½ dl ruokakermaa/vettä
2½ dl vehnäjauhoa
2 dl omenahilloa
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl öljyä
3 tl kanelia
3 tl kardemummaa

Sekoita kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon hyvin vatkaten sokerit ja vehnäjauhot. Lisää 2 dl maitoa ja sekoita huolella. Lisää loput nesteet ja omenahillo sekä mausteet. Sekoita paakutttomaksi ja lorauta joukkoon vähän öljyä ja mahdollisesti vettä, jos taikina on liian paksua. Mausteiden määrän voi säädellä itse, nuo ovat noin-mittoja, kun hurauttelen aina vaan purkista maun mukaan... Paista syvällä uunipannulla 250 asteessa kullanruskeaksi ja tarjoa vaikkapa hillon ja kermavaahdon kera.

HUOM : unohdin täysin suolan taikinasta, eikä sitä välttämättä tarvitsekaan. mutta jos haluaa, niin 1 tl on sopiva määrä.