perjantai, 22. syyskuu 2006
Tortillat
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl maissijauhoja (siis niitä hienoja, ei polentajauhoja, muuten tulee liian kovia!)
½-1 tl suolaa
50 g margariinia
1½ dl kuumaa vettä
Sekoita kuivat aineet, nypi rasva joukkoon. Lisää lähes kiehuva vesi. Vaivaa taikinaksi ja muotoile siitä tanko. Jaa tanko 8 yhtäsuureen osaan ja kauli ne ohuiksi letuiksi. Paista kuivalla (mieluiten valurauta) pannulla. Valmiiseen tortillalettuun nousee pieniä kuplia, jotka tummuvat ja väri muuttuu selkeästi.
Täytteiksi tortilloille suosin:
- kermaviiliä ja esim. valkosipulidippiainekset sekoitettuna
- kurkkukuutiot
- tomaattikuutiot
- jäävuorisalaattia pilkottuna tai lehtisalaattia kokonaisina lehtinä
- juustoraastetta
- fetajuustoa
- jauhelihakastiketta (saa olla melko tanakkaa töhnää ja tulista)
- maissia
Kasaa mieleisesi täytteet paistetun ja lämpöisen tortillaletun päälle ja kääri tiiviiksi paketiksi, jonka pohjasta ei valu täytteet pois. Tortillat syödään käsin, mutta apuna kannattaa olla haarukka ja paljon paperia. Itse pidän tortilloista, joissa on paljon kermaviilikastiketta!
Kommentit