Joensuussa avautui loppukesästä Punnitse & Säästä-puoti, josta saa näitä monien kehumia goji-marjoja ostettua irtotavarana - eikä hinta päätä huimaa. Muutama superfoodiin perehtynyt ystävä olikin jo kauan kerennyt näitä kehua ja pakkohan se oli pieni pussillinen näitä ostaa. Maku on hieman puolukka/karpalomaisen rusinainen ja noh, lievästi sanoen pahvinen sekä tunkkainen. Mutta terveellistä on... Näitä voi popsia ihan sellaisenaan tai laittaa esim puuron/jogurtin sekaan tai liottaa vedessä ja juoda myös liotusveden. En kyllä silti ihan täysin hullaantunut.

Suosittelen muuten lämpimästi Punnitse & Säästä-puoteja, todella loistavat valikoimat vaikka mitä irtotavaraa ja varsinkin sellaisia tuotteita, mitä ei muualta saa. Mie olen käynyt siellä muutaman kerran ja ostanut mm. müslejä, pähkinöitä, jogurttikuorrutteisia juttuja ja paahdettua sipulia. Ja hinnat ovat edulliset! Puodin sivut löytyvät osoitteesta http://www.punnitsejasaasta.fi/

Goji-marja tulee Tiibetistä ja kasvaa korkealla Himalajan rinteillä. Oranssinpunaiset, pienet, soikeat marjat maistuvat kirsikan ja karpalon sekoitukselta. Marjat ovat tuoreina makeita, mehukkaita ja herkullisia. Kuivattuina ne muistuttavat rusinoita.
Goji-marjoja pidetään maailman ravinteikkaimpana hedelmänä, ja niissä on lukuisia erilaisia ravintoaineita. Ne sisältävät 21 eri mineraalia, mm. rautaa, kalsiumia, kaliumia, kromia, kuparia, mangaania, magnesiumia, natriumia, seleeniä, fosforia ja sinkkiä.
Lisäksi niissä on runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Goji-marjoissa on 500 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiineissa ja 12 kertaa enemmän proteiinia kuin omenoissa ja mansikoissa. Lisäksi marjat sisältävät 18 aminohappoa sekä vitamiineja A, B1, B2, B6 ja E.
Betakaroteenia niissä on enemmän kuin porkkanoissa. Goji-sana tarkoittaa 'iloista', ja sanotaan, että jos syöt niitä aamulla, olet iloinen koko loppupäivän! Goji-marja sisältää enemmän antioksidantteja kuin mikään muu hedelmä.

Lähde: http://www.hyvinvoinnin.fi/ryhma/1222/Goji-marja
 

Suomalaista superfoodia ei kannata unohtaa, nimittäin mustikkaa, puolukkaa, karpaloa... Tässä puolukka, vadelma ja mustikka ovat saaneet tosin seurakseen Fazerin suklaata ja muita herkkuja... Tämän paketin sain Fazerilta loppukesästä, aikoja ennenkuin nuo Nordic Gourmet-suklaat saapuivat kauppoihin kaikkien ostettavaksi. Ulkoasut paketeissa ainakin on houkuttelevat ja suklaapalat ihanan ohuita, sisältäen herkullisen täytekerroksen. Olen maistanut vasta tuota mustikkapiirakka-täytteistä suklaata ja hyvää oli! Suosittelen ostamaan :)