Ostin kaupasta pasteijatarvikkeet ja muutamassa minuutissa oli pasteijat uunissa paistumassa, niistä riitti useaksi päiväksi syötävää. Maku oli mukavan valkosipulinen - ainakin sen, mitä flunssalta maistoi.

12 kappaletta

500 g torttu/lehtitaikinalevyjä
230 g savukinkkusuikaletta (pouttu)
200 g valkosipulituorejuustoa
2 valkosipulinkynttä
1 dl emmental-raastetta
mustapippuria
1 kananmuna
voiteluun 1 kananmuna

Levitä torttutaikinalevyt pellille leivinpaperin päälle sulamaan. Leikkaa sulaneet levyt puoliksi. Sekoita tuorejuusto kulhossa notkeaksi, lisää joukkoon savusuikaleet, murskatut valkosipulinkynnet, juustoraastetta ja pippuria. Sekoita myös joukkoon kananmuna hyydyttämään täytettä, ettei leviä täyte pellille, kuten kananmunan unohtaessa voi käydä. Nosta reilu ruokalusikallinen täytettä taikinapalan päälle, taita kolmioksi ja painele reunat hyvin yhteen haarukan avulla. Pistele pasteijoihin haarukalla reikiä, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta tai unikonsiemeniä. Paista taikinapakkauksen ohjeen mukaan kullankeltaisiksi (uunissa lämpöä 200-225 astetta). Anna jäähtyä hetki ja tarjoile esim. salaatin kaverina.

Maku oli melkoisen yksinkertainen ja sopivan valkosipulinen, kipeänä ei huvittanut rueta keittelemään riisiä tai pilkkomaan sipulia, paprikaa tms. Toimii siis näinkin, mutta jalostaa voi kukin mieltymystensä mukaisesti - mikäli täytteeseen lisää tavaraa, tarvitsee lisää torttulevyjä tai täytettä jää yli. Pasteijat kestää hyvin jääkaapitusta, maistuvat myös kylminä ja kestävät myös pakastamisen. Mielestäni täyte sopisi hyvin myös voileipäkakkuihin, tuulihattuihin jne.
Tein nuorempana koulun myyjäisiin aina jauheliha-riisi-tuorejuustopasteijoita tai kinkku-(kasvis)-riisi-tuorejuustopasteijoita, nykyisin tulee tosi harvoin tehtyä, ehkä sen kerran tai kaksi vuodessa. Laitan aina pasteijoihin tuorejuustoa, sillä se tuo pasteijoihin mehevyyttä ja makua.