Joensuun ruokaravintolat lisääntyivät alkuviikosta yhdellä, kun italialainen Ristorante La Passione avasi ovensa Penttilänrannassa Joensuussa. Tässäpä kuvasatoa ja tekstit alempana :)
 

Antipastoja, eli marinoituja oliiveja, paprikoita, kesäkurpitsaa, munakoisoa sekä mustekalaa, katkarapuja ja simpukoita. Lisäksi oman leipurin tekemää leipää sekä pestoa. Tuolla takana on sitten simpukankuoria täytettynä.
 

Leikkelelautanen sisälsi ilmakuivattua kinkkua, salamia ja chorizoa. Päälle oli ripsautettu oliiviöljyä.
 

Pienessä kulhossa oli tarjolla isoja valkoisia papuja tomaattikastikkeessa ja toisia papuja tummemmassa marinadissa.
 

Herkuista koottu alkupalalautaseni, jolla on myös lisäksi herkkupuodinkin puolella myytävää Provolone-juustoa kanelilla maustetun omenahillokkeen kera. Hyviä olivat, ainut harmi että osa äyriäisistä oli samalla lautasella kuin muutkin antipastot ja niiden liemet sekoittuivat. Eli olisi pitänyt tajuta mainita ruokarajoitteesta tarkemmin...
 

Väliruoaksi nautimme minestrone-keittoa, joka oli lempeän tulista ja ihanan maukasta. En ole varma, sisälsikö tämä ollenkaan lihaa, vai oliko täysin kasvisversio. Virallisesti tämä oli tarjolla toisella puolella lounaspöydässä.
 

Pääruoaksi oli porsaanfileetä, kauden kasviksia, perunaa ja yrttiöljyä. Kaveriksi puristettiin sitruunaa.
 

Kunnon italialainen jälkiruoka, eli makoisa tiramisu!
 

Espresso höystettynä tujauksella terävöitystä.
 

Sambucaa oikeaoppisesti tarjoiltuna, eli kahvipapu lasiin ja palamaan. Kaikenkaikkiaan pitkä ateriointimme oli oikein maukas ja ihana, maut olivat ihanan italialaisia ja seurakin oli mitä mainiointa. La Passioneen tulee päästä uudelleen mahdollisimman pian, että pääsee kunnolla tutustumaan menuun.
 

Osa alakerran viinikellarista, jossa myös tastingia varten pöydät. Viinikellarin ovena toimi upea takorautainen koristeellinen portti!
 

Ravintola toimii vanhassa suojellussa keltaisessa kivitalossa mullistuksen kourissa olevassa Penttilänrannassa, aiemmin rakennuksessa on ollut mm. teurastamon pääkonttori ja rakennusliike Taskisen toimisto. Miljöö on todella upea, aivan Joensuun keskustan tuntumassa joen toisella puolella oleva vanha rakennus, joka on remontoitu upeasti, mahtavat jokinäkymät.. Keväällä rakennuksen ympärille rakennetaan iso terassi ja jokeen laskeutuvaa amfiakin varten on kuulemma suunnitelmia... Vihdoin talo on arvoisessaan käytössä!

Omistajina on italialaistaustainen, joensuulaistunut Saverio Schiavone sekä Sirpa Salomaa, keittiömestarina toimii Mikko Härkönen, jolla on Italiassa oma viini- ja oliivitila. Kolmikko on joensuulaisille tuttuja mm. Teatteriravintolasta, Kareliasta ja Kielosta ja laatu on taattua. Itse olen aikoinaan ollut Mikon kanssa töissä samassa ravintolassakin! Eli palvelua saa myös italiaksi halutessaan, kiitos henkilökunnan omistautumisen ja taustojen :)
Ravintolan yhteydessä on myös herkkupuoti, josta saa mm. juustoja ja kinkkuja, leipomotuotteita jne herkkuja. Kellarissa on iso viinikellari, jossa voi järjestää tastingeja sekä kokous- ja saunatilat. Ravintolan tavarantoimittajana ja maahantuojana toimii Kuopion kauppahallista tuttu Pikku Veneto. Talossa on kattava viinikellari ja viinit edustavat kaikkia Italian maakuntia. Kallein viinipullo maksaa muistaakseni 160 euroa. Ravintola pyrkii käyttämään mahdollisimman paljon aitoja italialaisia tuotteita, tietysti vihertavara tulee taas mahdollisimman läheltä. Leivät ja leivonnaiset talo paistaa itse.
 
Kävimme pitkällä lounaalla työpaikan henkilökunnan ja avainhenkilöiden kanssa avajaisviikon torstaina ja siitä alkoikin sitten joululomani. Tämä päivitys on nopeasti kirjoitettu, joten teksti ei ole kovin jäsenneltyä tai syväluotaavaa. Mutta suosittelen äärimmäisen lämpimästi kaikille La Passionessa herkuttelua ja puodissa ostosten tekemistä! Palvelu oli hyvää ja nopeata, ruoka mainiota ja maistuvaa, laadukasta. Niin ja tehkää pöytävaraus, muuten sinne ei oikein taida mahtua...
 
Ravintolan ainakin kirjoitushetkellä keskeneräiset sivut löytyvät osoitteesta http://www.lapassione.fi/ ja toivottavasti piakkoin sinne ilmestyy myös menu ja lounaslista :)