380197.jpg

Joensuussa on pakkasta vähän vajaat -30, eli täydellinen sää sulattaa pakastin!

Aamulla nakkasin kaiken sisällön 4 kauppakassiin ja parvekkeelle, johto pois pakastimesta ja vähän föönillä lämmintä perään. Sitten sulattelin ja kuivasin huolellisesti, laitoin pakastimen täysille ja kun se oli tarpeeksi kylmä, kumosin kaikki pussit lattialle ja nostelin takaisin pakkaseen. Yksinkertaista! Astetta haastavampaa tulee, jos peset ja imuroit laitteen, lattian laitteen alta jne. Kannattaa suorittaa se lattian pesu samalla, sillä täysi pakastin osaa painaa aika paljon. Eikä ole sitten vaarana että koira-asukit sytyttävät tulipalon moottorissa...

En edes tiennyt, että siellä on kaikkea tuollaista... Löysin mm. voileipäkakkua kesältä, lisää jauhelihapapukastiketta ja jäätelöä pari pakettia.. Milloinkahan ne jädetkin on ostettu... Hrrrh!
Nyt siellä koittaa olla joku järjestys, kun sain jopa kuriin sen korin, johon voi laittaa kaikkea pikkusälää. Menikin 10 minuuttia saada se liikkumattomaan tilaan ja sit kun nostin sen pakastimeen, kannatin petti ja koko sisältö meni sekaisin ja väärin... Aloitin alusta.
Lihat ja leikkeet ja juustot ovat vasemmalla, oikealla marjat ja kasvikset ja keskellä sitten mitä sattuu. Korissa on omatekoista pizzapalaa, hiivaa ja jotain pientä. Koko pakastimen kruunasi _kassillinen_ leipää :D En edes tiennyt, että siellä on noin paljon leipätuotteita!

Eli pakastin kannatanee inventoida hieman useammin tästä lähtien, tai sitten pitää jonkin sortin pakastinkirjaa, josta luin jostakin kokkauskirjasta. Hieman vanhanaikaista, mutta säästänee monelta ylläriltä... Pussinjäminä löytyi jotain perunakroketteja ja pahoja lihapiirakoita. Jos nyt vaikka saisi jonnekin ne pasteijat survottua, mie en niitä voi syödä... Muuten siellä ei ole mitään erikoisempaa tai vielä vanhaksi menossa. Pitäisi varmaan kesää varten koittaa tyhjätä tuota...

Innostuin niin paljon, että siivoilin liinavaate-osaston vaatekomerossani, tein inventaarion ja lähetän 2 kassillista kankaita ja petivaatteita, joita en tarvitse, vanhemmilleni. Loppuviikosta voisi koittaa hankkia verhot keittiöön ja sitten siivota vaatekomerosta ja yläkaapeista kaikki käyttämättömät, pienet ja huonot vaatekappaleet pois. Ja nyt vois kehitellä ruokaa!